To favoritter

Hei dere, nyter dere lørdagskvelden? Jeg sitter alene i stuen; har krøllet meg opp i den gule stolen med nyvasket hår, laptopen i fanget, og et glass vin på bordet foran meg. Alexandra sover i den store sengen til Anders og meg, mens hun omfavner to favorittbamser, og Anders er ute - det er en stille og deilig lørdags kveld 🙂

En gang i løpet av 2019 blir det bryllup, og vi har sånn så smått begynt  planleggingen; jeg skal ikke forøke å stikke under en stol at jeg tenker en god del på hvordan jeg vil at vi skal feire, og det går i en blanding av "dette er den ene gangen i livet jeg kan bruke slør - hva slags type slør skal jeg ha?" til "hvorfor føler jeg meg så sikker på at akkurat vi to skal klare det?" til "hvilke sanger kan vi ha under vielsen, og hvilke sanger er liksom oss og vår kjærlighet?". Akkurat nå vil jeg dele to sanger jeg har snakket om på bloggen før, men som dukket opp igjen nå i kveld: Tim Minchins You grew on me og If I didn't have you. To virkelig favoritt-kjærlighetssanger (som kaaanskje er liiiiit annerledes enn mange andre kjærlighetssanger...? 😉 ), med noen av mine favorittsitater fra tekstene under her:

Det som gjør hele denne sangen så inmari fin er det han sier før han egentlig begynner å synge - og jeg kunne ikke vært mer enig med ham når han snakker om

...this myth that love happens at first sight, or that it's better if it happens at first sight. I don't think that thing that happens at first sight is love - love kreeps up on you. This is a song about that kreepy upy kind of love ♥

You grew on me like a tumour
And you spread through me like malignant melanoma
And now you're in my heart
...
I've left it too late to risk an operation
I know there's no hope of a clean amputation
The successful removal of you
Would probably kill me, too
...
When we first met you seemed fickle and shallow
But my armour was no match for your poison arrow
You are wedged inside my breast
If I tried to take you out now I might bleed to death
I'm feeling short of breath

 

...
Your love is one in a million
You couldn't buy it at any price
But of the nine-point-nine-nine-nine-hundred-thousand other possible loves
Statistically, some of them would be equally nice
Or maybe not as nice but, say, smarter than you
Or dumber but better at sport or... fucking... tracing?
...
Look, I'm not undervaluing what we've got when I say
That, given the role chaos inevitably plays
In the inherently flawed notion of fate
It's abstruse to deduce that I found my soulmate
At the age of 17
It's just mathematically unlikely that at a university in Perth
I happened to stumble on the one girl on Earth
Specifically designed for me

And if I may conjecture a further objection
Love is nothing to do with destined perfection
The connection is strengthened
The affection simply grows over time

And love is made more powerful
By the ongoing drama of shared experience
And synergy, and symbiotic empathy, or something
...
But I'm just saying
I don't think you're special
I mean, I think you're special
But, you fall within a bell curve
...
But with all my heart and all my mind
I know one thing is true
I have just one life and just one love
And my love, that love is you
And if it wasn't for you
Darling, you
I really think that I would
Possibly
Have somebody else


Jeg ser vel ikke helt for meg at noen av disse sangene kommer i vielsen, men jeg syns uansett de er veldig fine og beskrivende - og esktremt passene når to realister (og andre?) skal gifte seg ♥

2 kommentarer om “To favoritter

 1. Camilla

  Måtte høre på sangene, har ikke hørt om ham før. De var litt morsomme, og kom med interessante tanker om kjærligheten. Gleder meg til flere bryllupsinnlegg:D

  Svar
  1. Sunniva

   Jeg liker veldig godt hvordan han snakker om kjærlighet på - men det er jo med en voldsom realisme, som kanskje ikke passer like bra for alle, alltid (jeg elsker forresten også skiekklige klissesanger, som Ellie Goulding "Love me like you do").
   Gleder meg til å skrive flere bryllupsinnlegg 😀

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *