Hopp til innhold

«Fremtidige advokater trenger grunnleggende kunnskap i AI og maskinlæring»

Denne dagen har gått alt for fort :/ Jeg har akkurat satt meg ned nå, etter å ha kommet hjem for en drøy time siden, spist middag (Alexandra leget eggerøre ♥), ryddet vekk, brettet klær, og dusjet. Og nå er det jo kvelden alt - og jeg har ikke gjort alt jeg burde. Oppdateringsinnlegget om promille må bare utsettes til i morgen; det kommer en likning, og hvis jeg skal forklare og gjøre det på en skikkelig måte blir det bare ikke nå.

Grunnen til at dagen i dag for det meste har "forsvunnet" er en ekstra innspilling av LØRN; i dag om Lawtech - et begrep jeg faktisk ikke hadde hørt om før for to uker siden, eller noe. Min forståelse av lawtech, etter å ha fått snakke med flere flinke folk nå i dag er at det er all mulig digital teknologi anvendt på juridiske problemstillinger. Det vil egentlig si alt fra Word til kunstig intelligens...(jeg tror egentlig ingen vil bruke Word som et eksempel på lawtech, men det er noe som helt klart faller innunder en definisjon).

Det jeg virkelig syns var spennende i dag var å høre om hvordan men driver og tester ut om maskiner (med maskinlæring) kan forutsi utfallet av en sak, bedre enn det jurister kan (ja, det skjer!). At jus er logisk, og har veldig mye likt med programmering: En lang rekke med "if" og "then" (det er åpenbart når jeg hører det sagt på den måten). Og det mest spennende utsagnet kom fra Malcolm Langford, som er professor i jus ved UiO: Alle fremtidige advokater trenger grunnleggende kunnskap om kunstig intelligens og maskinlæring, og 20% av advokatene må ha en dobbeltkompetanse innen computer science (i tillegg til jus). Det er ganske spennende utsagn!

Til slutt satt jeg igjen med at fagene fysikk, programmering, matte, filosofi og jus har veldig mange likheter mellom seg; i hvordan man tar tak i et større, sammensatt problem, bryter det ned, prøver å skjønne mønsteret, for så å teste "hvor man ender" hvis man bygger alt opp igjen... Ikke at jeg inngående kunnskap om hverken filosofi eller jus, men basert på samtaler (og ting folk har skrevet) med både jurister og filosofer syns jeg det er veldig mye i tankemåte/arbeidsmåte som likner. Det syns jeg er gøy, for man skulle kanskje ikke tenke seg at fysikk og filosofi, eller fysikk og jus har særlig likhetstrekk?


Vi har en ny LØRN-session allerede på fredag, og da er temaet Big Data. Noe jeg riktignok kan liiiitt mer om enn Lawtech, men ikke mer enn at jeg har nok å gjøre i morgen og. I alle fall hvis jeg også skal få skrevet om promille på en skikkelig måte, OG hatt "Sunniva Svarer" (skulle vanligvis ha vært i dag, men så var jeg nede i sentrum og spilte innLØRN, altså), OG jobbet med boken. Ja, og så var det disse bryllupsinvitasjonene - de må vi få gjort ferdig, og sendt avgårde...! (Det blir litt trist hvis ingen kommer i bryllupet vårt, fordi vi aldri fikk ordnet med invitasjoner 😛 )


Nå har vi forresten fått lagt ut en del episoder av podcasten vår. Hvis du vil sjekke det ut så kan du enten gå inn på lørn.tech, eller så deler jeg tre episoder som jeg gjør, om droner, her:

Dagens look. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg elsker denne blomstrete skjorten (med fugler!) fra HM, eller ikke. Det som i alle fall er klart er at alt annet må være forholdsvis enkelt når jeg har på meg denne; håret i relativt stram hestehale, små, enkle ørepynt, sorte bukser, sorte sko... Når jeg ser bildet nå så heller jeg mest mot at jeg syns skjorten er kul, men jeg føler at jeg jeg gjerne kunne hatt et par litt markante briller - hvilket minner meg på at jeg må få tatt en ny synstest nå 😛

1 kommentar til “«Fremtidige advokater trenger grunnleggende kunnskap i AI og maskinlæring»

  1. Bjarne

    Dette var interessant og det virker som om du nå får noe av den samme aha-opplevelsen som jeg har fått etter å ha fulgt Dawkins, Krauss, deGrasse Tyson etc. 🙂

    Vitenskap er nøkkelen til det meste. Til og med det vi ser på som verdier kan deles opp og betraktes som små biter av kunnskap, uten at det blir mindre fantastisk. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *