Hopp til innhold

Vi gjør det fordi det er riktig

Aller først: Tusen, tusen takk til alle hjerter, likes, lykkeønskninger og heiarop (planen er å svare alle, men det vil ta litt tid) jeg har fått fra dere siden vi slapp nyheten om at vi vil få det første kjernekraftverket til Norge! Det er mange der ute som er veldig positive til kjernekraft i Norge, og jeg føler meg enda sikrer enn i går morges om at tiden er moden for kjernekraft i Norge.

I tillegg til gratulasjoner har det også kommet noen "advarsler" av typen Dette kommer ikke til å bli lett... Og jeg er veldig klar over at vi prøver å hoppe over der gjerdet er ca høyest. Vi gjør ikke dette fordi det kommer til å bli lett, vi gjør det fordi vi helt oppriktig mener det er riktig. Å skulle bruke kunnskapen min til akkurat denne oppgaven føles veldig godt - dette er det beste jeg kan gjøre for å bidra til at verden kanskje kan bli litt bedre, tror jeg 🙂

Jeg ble heller ikke overrasket over Olje- og energiministerens kontante nei til kjernekraft i Norge, selv om jeg jo syns at han burde vært en smule mer undrende i sin tilnærming. Ekstra underlig blir den klare motstanden når han på mandag denne uken kom med følgende hjertesukk på Stortinget:

Energiens dilemma er, satt på spissen, at ingen vil ha vindkraft på land, ingen vil ha kraftmaster, ingen vil ha ny vannkraft og det er også skepsis til vindkraft til havs. Men alle vil ha nok og billig strøm.

Det er dessverre ikke mulig å få både ny og rimelig fornybar kraft i en skala som monner, uten at det får noen konsekvenser for natur og andre interesser.

...for hvis Aasland fullfører resonnementet sitt så trekker han samme konklusjon som oss: Kjernekraft er den energiformen som aller best svarer på disse utfordringene.

4 kommentarer til “Vi gjør det fordi det er riktig

 1. Finn Arne Rognstad

  Tusen takk for fantastisk innsats. Dette er utvilsomt fremtiden.
  Jeg tror det vil være lurt om du/dere publiserer noen « atomkraft for dummies» artikler som politikere og journalister kan evne å forstå.
  Hjelp oss med å få frem lett forståelige fakta.

  Stå på på hils min tidligere kollega Jan Emblemsvåg😊

  Svar
 2. Trond Sundby

  Kva med å legge ut folkeaksjer i det nye selskapet. Trur det er mange som kan tenke seg å vere med på dette "eventyret" I Thoriumlandet Noreg

  Svar
 3. Einar R. Bordewich

  Kjernekraft er utvilsomt fremtiden, men ikke den tradisjonelle høytrykks reaktor typen. Vi må satse tungt på Thorium i saltsmelte da disse har walk-away safety og Norge kanskje har verdens 3. største forekomster av Thorium. Jeg har skrevet omfattende om hvorfor Thoriumutvalget i sin tid som var meget positive fikk sin rapport effektivt stanset og blokkert av Bellona og Statens Strålevern på falskt grunnlag. Les mer her: https://fakta360.no/2021/03/statens-stralevern-har-stanset-thorium-satsningen-pa-falskt-grunnlag/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *