Hopp til innhold

Rektordebatt på Chateu Neuf i kveld!

Hei alle <3

Litt hektiske dager her (som vanlig? :P)... I kveld er den siste rektordebatten (kun mellom rektorkandidatene, som er litt deilig, siden jeg da ikke trenger å gjøre noe annet enn å møte opp å være søt 😉 ), og i morgen starter valget! Valget varer fra i morgen formiddag og to uker fremover - blir veldig spennende å se hvordan det går; hvor mange stemmer får vi faktisk, og vil det være høyere valgdeltagelse enn det pleier?

 

Veldig veldig spent på debatten i kveld altså - Torkil er jo selvsagt bare SUPERMANN, og jeg håper det kommer kjempemange dit (og ikke bare studenter, for det er så viktig at også de vitenskapelig ansatte og de teknisk-administrativt ansatte også kommer...).
facebook-eventen for duellen står det bla. dette:
Den siste og avgjørende debatten i rektorvalgkampen holdes passende nok på studentenes eget tilholdssted, nemlig Det Norske Studentersamfund. 

*Dagsorden*
- Universitetets samfunnsansvar
- Hvordan bedre intern og ekstern formidlingsevne?
- Hva vil kandidatene gjøre for å øke trivselen blant ansatte og studenter?
- Hvordan opprettholde god og tilgjengelig forskning?
 
 
Våren 2013 er det rektorvalg ved Universitetet i Oslo. Sittende rektor Ole Petter Ottersen går til valg på fire nye år med kontinuitet og festtaler, mens den hyperaktive studenten Torkil Vederhus kritiserer et overdrevent fokus på eliteforskning fremfor formidling, og ønsker å styrke universitetet som en utdanningsinstitusjon. 
 
Kulturutvalget ønsker til å bidra til inkluderingen av studenter i de demokratiske prosesser ved universitetet, og inviterer derfor rektorkandidatene til en duell nedi i Betong på Det Norske Studentersamfund. Kandidatene skal få mulighet til å fremlegge sin plattform for studentene, men også bli utfordret på sitt politiske program, både av publikum og hverandre. 
 
Det vil åpnes for deltagelse fra publikum, og debatten vil avsluttes med en spørrerunde, der studenter og ansatte ved UiO skal få mulighet til å stille rektorkandidatene til veggs.
 
Skulle du ikke ha anledning til å komme, men ønsker å få med deg debatten, vil denne bli lagt ut som podcast i etterkant av debatten på følgende side: 
 

 

Her er noen bilder fra den forrige rektorduellen, hvor jeg holdt sluttappell, og hele denne debatten kan du høre HER , hvis du vil 😉

 

 

 

1 kommentar til “Rektordebatt på Chateu Neuf i kveld!

  1. Cathrine

    Ville bare rose deg for et fantastisk innlegg i Aftenposten! Det er så utrolig viktig å ha mer fokus på naturvitenskap i vårt samfunn. Selv studerer jeg molekylær biomedisin og kjenner meg godt igjen hvordan det er når media gang på gang feiltolker naturvitenskapelige emner. Bra at noen endelig sier ifra! Jeg kommer garantert til å følge med videre på innleggene i Aftenposten og du er herved lagret på "bloggfavoritter" (sammen med alle de andre rosabloggerene...). 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *