Hopp til innhold

Jeg skal forelese i Nuclear Technology

Dagen i dag startet med regn (eller var det bare det at jeg trodde det skulle regne, mon tro?), og møte med min tidligere veileder, Sunniva. Hun jeg alltid har omtalt som veileder-Sunniva - blir hun ex-veileder-Sunniva nå, eller hva...

Uansett, det kan virke som om sommeren er veldig på hell nå, og det ble regnfrakk som dagens (ytter)outfit. Den gjør meg i alle fall litt glad med sin sterke, fine gulfarge, pluss at den holder meg helt tør - det er også noe å bli glad av 🙂

Møtet med Sunniva handlet om kurset Nuclear Technology, der jeg skal holde fem forelesninger (5 dobbelttimer). Jeg har aldri faktisk forelest før (foredrag er ikke akkurat det samme, selv om jeg er ganske sikker på at det alltid er en fordel å være vant til, og trives med, å stå foran mennesker og snakke), så dette er superkjempespennende. 3 av forelesningene kommer til å være grunnleggende teoretiske (feks fire-faktor-formel og kritikalitet og reaktorkontroll og sånn), mens 2 kommer til å handle mer om det større bildet; altså brenselsyklusen, forskjellige reaktorer, og selvsagt thorium vs uran vs plutonium og kombinasjoner av disse ♥

Jeg er altså veldig spent, og på fredag skal jeg være med og snakke med studentene som tar kurset om noen av tankene mine rundt det jeg skal forelese (vi er i alle fall tre forelesere på kurset totalt). Sammen med Sunniva i dag så la vi noen planer for hva jeg ønsker fra studentene, og jeg er utrolig spent på resultatet av dette, og hva studentene kommer til å synes om det jeg vil be dem om. Jeg mener (det kommer kanskje ikke som noe sjokk) at i et kurs som handler om kjernekraft så er det viktig å tenke på det større bildet også - og det håper jeg veldig at jeg skal få studentene til å gjøre...og det er det jeg har tenkt en god del på i dag, hvordan dette skal skje.

Jeg har et lite håp om at det kan komme noen ekstra innlegg som resultat av denne undervisningen, men det må jeg komme inn på senere...studentene må få vite opplegget først 😉 Gleder meg!!!


Nå er det hvert øyeblikk kvelden her i Roseslottet - i morgen er det en ny dag som må starte ganske tidlig, for jeg skal komme meg til Gardermoen og kjerneelementsamling nummer 2. Det blir spennende, og antageligvis ganske intenst og slitsomt.

Morgenen kommer forresten garantert til å blir "tøff", for Anders er ikke her, og da blir det naturlig nok ingen kaffe på sengen mens jeg våkner. Lurer på om jeg må gi Rose-knoppen litt skikkelig opplæring på den fronten, gitt 😉

1 kommentar til “Jeg skal forelese i Nuclear Technology

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *