Hopp til innhold

En uke hjemme

Hei dere, da er vi hjemme igjen, men bare for en liten uke. Anders jobber denne uken, og jeg fant ut at jeg like gjerne kunne følge med han hjem fra Herføl i går, for både å jobbe litt og å ordne litt ting her hjemme. Til helgen kommer Alexandra endelig til oss igjen, etter tre uker sammen med pappaen sin, så da blir det fullt feriefokus i iallefall to uker, så det er greit å få unna litt før det 😉

Det kanskje viktigste som skjer her hjemme denne uken er at rommet til Alexandra skal fikses! Det vil si at det skal males, henges opp bilder, og ikke minst skal det opp hyller! Rommet hennes har aldri fungert eller blitt fikset skikkelig siden vi flyttet inn, og nå er det veldig på tide. En god del skal Anders og jeg ordne nå før hun kommer, og så blir det en del valg hun skal få ta del i selv om en uke. Jeg syns det er utrolig viktig at et (barne)rom skal funke, og være et rom for et barn; med det mener jeg både at det skal være enkle, praktiske løsninger som gjør at Alexandra kan holde orden der inne, og virkelig bruke rommet, pluss at jeg virkelig ikke kan fordra at man skal dele verden inn i kun to muligheter - prins eller prinsesse. Hvorfor gi barn bare TO muligheter når du heller kan gi dem HUNDRE, liksom...? Derfor barnerom, og ikke jente/gutterom (nei, det handler ikke om at jeg mener at kjønn ikke eksisterer, eller noe i den duren - som noen alltid ser ut til å tro at man mener, med én gang man ymter frempå at man syns det er en god idé å se hva folk/barn liker basert på dem selv, istedet for kun basert på hva de har mellom bena). Den løse planen for akkurat dette rommet er at det skal være litt verdensromtema (dette er ikke noe jeg har bestemt alene, altså, men noe vi har snakket sammen om 🙂 ), med stjerner, måner, planeter og galakser. Har du tips, så rop ut 😀

Alexandra har selv påstått at hun vil ha sorte vegger, men der tror jeg nok hun tar feil 😛 Det første jeg skal gjøre når jeg legger ned laptopen nå er å ta turen opp på Storo for å finne maling til, i første omgang, én vegg, og jeg tror en mørk blå farge (á la Deco Blue eller liknende) vil gi det inntrykket av mørkt verdensrom som Alxandra ønsker, uten at det blir så tungt og hardt som helt sort faktisk er. Så tror jeg at jeg må ta meg en liten google-tur for å se om jeg kan finne noen fine, selvlysende stjerner, eller annet snacks vi bare MÅ ha der inne ♥

I skrivende stund ser det virkelig helt forferdelig ut der; både fordi det er rotete (fordi det er så mange ting som ikke egentlig har en plass), og fordi det bare ikke er noe fint (selv når det er ryddig). Jeg kommer til å dele hele prosessen på instastory, så følge meg gjerne der på sunnivarose - det er kjempekoselig!

Sånn ser det ut nå:


I tillegg står det kronikkskriving, neglefiksing, brudekjoleprøving, Sunniva Svarer-Livesending (facebook), bokskriving og noen småtekster om ca 20 forskjellige teknologi-temaer jeg må skrive. Og hvis det på toppen av dette skulle bli tid (og da er det ikke først og fremst neglefiksing og malingshandling jeg tenker som tidkrevende), så skal jeg fortsette å rydde opp i kategorier her på bloggen. Før sommeren klarte jeg å gå fra ca 400 til ca 40 - det er jo absolutt en forbedring, selv om jeg ikke føler jeg er heeelt i havn ennå 😉

Tipp topp, ønsker deg en nydelig uke - enten du er på jobb eller ferie!

9 kommentarer til “En uke hjemme

 1. Margrethe

  Ble gira og googla, og da slo det meg NORDLYS! jeg så noen dritfine wallpapers man kan laste ned og skrive ut i tapetpapir antakelig(må kanskje bestille det et sted) Men nordlyset var mye lysere enn galaksebildene. Typ på én vegg? Hvis det ikke er så viktig at dere maler alt selv da. Det er jo kult å gjøre det.

  Svar
  1. Margrethe

   Oh, no! Det var selvsagt wallpaper på dataen det var snakk om, men i utgangspunktet skal vel et hvilket som helst bilde kunne bli tapet?

   Svar
   1. Sunniva

    Et hvilket som helst bilde som har god nok oppløsning, i alle fall 😉
    Har ikke tenkt på nordlys før, så det var et godt tips! Vi skal nok male den veggen vi har planer om nå i første omgang, men det er jo en god idé til andre vegger på rommet 🙂

    Svar
 2. Tove Jacobsen

  Kjøpte nordlys projektor på teknisk museum, den er ganske bra (må være mørkt i rommet), men den går på batterier. Det går også an å bestille space stuff fra NASA og feks henge det i taket eller kjøpe kule postere med motiv fra Mars på eBay. Lykke til og hils Alexandra ?

  Svar
  1. Sunniva

   Så kult med nordlys-projektor - absolutt noe å sjekke ut! Takk for tips om å bestille fra NASA; det tror jeg nesten jeg (evt) må gjøre sammen med Alexandra, for kan tenke meg det er ganske kult å bestille stæsj til rommet sitt fra NASA når man er 8 år gammel 😀

   Svar
  1. Sunniva

   Wow, så kult! Digger stilen - disse tror jeg kanskje jeg må gjøre noe med på gjesterommet/TV-stuen (det er det rommet som må fikses etter at vi har fått orden på rommet til Alexandra 😛 )

   Tusen takk for supert tips!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *