Hopp til innhold

Risikovurdering; ukens lille utblåsning

Altså, nrk skriver at foreldre er redde for vaksinen mot livmorhalskreft, eller de er redde for eventuelle bivirkninger vaksinen kan ha. Da mååå man jo bare spørre seg om ikke foreldrene er redde for bivirkningene av livmorhalskreft...?!

Dette koker jo ned til risikovurdering - INGENTING ER UTEN RISIKO, liksom! Det gjelder om du skal ut å fly, om du skal bygge kjernekraftverk eller om du tar vaksine. For å si det sånn: Vi har INGEN GARANTIER, neste måned kan vi bli truffet av en kjempemeteor som utrydder alt liv, liksom, men risikoen er jo veldig veldig liten 😉
Jeg jobbet tidligere sammen med en som hadde jobbet med utviklingen av denne typen vaksine, og hun fortalte feks om keisersnitt hun hadde vært med på hvor man i tillegg til baby finner store svulster og hvor jævlig det var. Hun var ikke i tvil om at hun skulle vaksinere sine jenter, og siden dette var før det ble et offentlig tilbud ordnet hun dette privat - så hun som altså jobbet med livmorhalskreft og vaksine mente ihvertfall at risikoen ved å ikke vaksinere uten tvil overkjører risikoen ved å ta vaksine.
Jeg liker 12 år gamle Mathilda sin kommetar om HPV- vaksinen:
– Jeg synes det er ganske bra at jeg skal ta vaksinen, og ikke får kreft, sier hun.

2 kommentarer til “Risikovurdering; ukens lille utblåsning

 1. Eirik Newth

  Hei Sunniva, oppdaget nettopp bloggen din. Veldig kul vinkling med rosafysikerblogg. Og så er det alltid bra med flere fysikere på Tøyen (vi bor midt i parken, BTW).

  Temaet du tar opp her ligger meg nært på hjertet. Har selv opplevd at en venninne av meg døde av kreft som startet i livmoren, sannsynligvis i forbindelse med svangerskap.

  Risikovurderingen her er en no brainer, spør du meg.

  Svar
 2. Sunniva

  Takk, takk!
  Ja, Tøyen er et meget bra sted (vi bor riktignok ikke i parken, men vi ser rett på den og ville nok uten problemer truffet hvis vi kastet en stein i den retningen)

  Trist å høre om venninnen din!
  Jeg syns heller ikke risikovurderingen her er vanskelig, og jeg kan ikke se for meg noe annet enn at datteren min kommer til å få denne vaksinen når det blir aktuelt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *