Hopp til innhold

Mer spennende grafer :D

Hei kjære lesere, og spesielt alle dere som er nye; denne grafen er for dere, og reprise for de som har sett dette før 😉

Som jeg nevnte med grafen jeg postet i går, hvor det viser seg at kjernekraft har lavere CO2-utslipp enn feks både vannkraft og vindkraft, så er det alltid morsomt når ting ikke er helt sånn som man tenker seg at det er. Og det er jo definitivt også tilfellet med denne grafen som viser hvor mange menneskeliv som går tapt per TWh energi produsert. Kjernekraft er altså den bittelille stolpen helt til venstre, med 0.04 drept per TWh produsert! Helt til høyre har vi selvsagt verstingen, kull, med 161 mennesker drept per TWh.
Igjen så kommer kjernekraft faktisk bedre ut enn vann - til ettertanke, liksom...

PS: Ja, jeg vet dette er litt morbid, men det er viktig å ha tall på ting, óg...

9 kommentarer til “Mer spennende grafer :D

 1. Therese

  Nice (eller, egentlig ikke, men du skjønner hva jeg mener...:p)! Du burde sende denne til VG og Dagbladet, tror ikke de har sett den!;)

  Svar
 2. Sunniva

  Det kan jeg ikke svare på sånn på stående fot, dessverre:/
  Grunnen til at jeg tillater meg å poste sånt uten å vite usikkerheten er selvsagt at dette er en rosablogg, og ikke en vitenskapsblogg;)
  Men jeg kan ikke tenke meg at usikkerhetn blir voldsomt stor; hvor mange TWh hver energikilde produserer er ganske rett fra, men hvor mange som dør er selvsagt litt mer usikker - kull kan vel komme til å være enda større enn det som vises her...

  Svar
 3. grymsur

  Det var noe sånt jeg tenkte på. Etter Tjernobyl har det vært mye oppmerkshomhet rundt ulykker innen kjernekraft og åpenheten har vært usedvanlig høy. Innen kull- og vannkraft kan jeg tenke meg at det kan være underrapporteringer.

  Svar
 4. Anonym

  Det er jo fint med sånne fakta, men den ene gangen det går galt med kjernekraft, blir ettervirkningene nokså langvarige for å si det forsiktig. I motsetning ved uhell med vannkraft. Jeg tror ikke Japan er så fornøyd med kjernekraftverk lenger...

  Svar
 5. Sunniva

  Joa,men la oss sette noen tall på det som skjedde i Japan:
  Japanerne vil få en ekstra stråledose som følge av det som skjedde ved Fukushima-kraftverket, denne stråledosen er størst rett etter ulykken og vil bli mindre og mindre som tiden går. Selv med denne ekstra stråledosen er japanernes årlige stråledose mindre enn nordmenns årlige stråledose (og vår dose vil jo ikke gå ned)...;)

  Det blir forøvrig spennende å se hva som vil skje i Japan nå framover!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *