Hopp til innhold

#mnkom

 

I dag har jeg vært på forelesning i det helt rykende ferske kurset MNKOM3000/4000, også kalt Formidling og Vitenskapsjournalistikk, med hashtag #mnkom.
Var bare superinspirerende å høre (bla.) rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen, snakke om fagformidling, og utrolig deilig å se at det er mange andre "der ute" som også er brennende opptatt av fagformidling og populærvitenskap, og mener dette er superviktig! (Ekstra stas å høre at andre som er "viktigere" enn meg også mener formidling av forskning er noe man skal bruke tiden sin på...)
Rektor sa til og med: Intet forskningsprosjekt er fullført før det er formidlet! Formidling er et samfunnsansvar, og i Grunnlovens paragraf 100 står det til og med at Det paaligger Statens Myndigheder at lægge Forholdene til Rette for en aaben og oplyst offentlig Samtale 🙂
Ottersen "lanserte" også min drømmestilling, nemlig et professorat i formidling, som skal komme snart. -Det er lov å drømme seg litt bort, ikke sant 😉
Det som er litt morsomt er at jeg har fått spørsmål av både typen "det kurset skal vel du ta??" til "det kurset skal vel du være med  å forelese??"...;) Men jeg skal altså bare følge forelesningene - siden det er et bachelor/master-kurs, og dermed ikke noe jeg kan putte i min doktorgrad :/

 

Her står rektor og foreleser; sjekk ut "flinkis-Sunniva" på første rad, da (som ikke skal ta kurset, engang), haha 😛

 

Her er forelesningen på podcast, for de som er interessert i å høre hva (bla.) rektor mener om formidling 🙂

5 kommentarer til “#mnkom

 1. Anonym

  Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor dette kurset ikke er et PhD kurs, det burde det være. Om du snakker med noen innflytelsesrike personer så kanskje du kunne prøve å overbevise de om at det bør bli et PhD kurs. Og for å skille 9000 utgaen fra å være et masterkur så kan man jo legge inn krav om at PhD studenter må ha et visst antall timer formidling for å få kurset godkjent.

  Svar
 2. Sunniva

  Jeg er helt enig vi absolutt burde ha et PhD-kurs som tar for seg nettop disse temaene, som dette kurset gjør. Dessverre så kan vel ikke et kurs være klonet til både bachelor, master og PhD samtidig, og da skjønner jeg jo hvorfor man begynner med et bachelor/master-kurs i første omgang (flere potensielle "brukere").
  Jeg anbefaler å komme med kommentarer og ønsker til kursets facebook-side, http://www.facebook.com/FormidlingogVitenskapsjournalistikkEmnetPaUio?fref=ts, der har jeg selv ytret ønske om et tilsvarende kurs på PhD-nivå.
  De som står bak kurset sa forresten at når man nå først er i gang, så er det lettere å utvide, og gå videre derfra; så vi kan jo håpe at dette kurset bare er begynnelsen på noe veldig bra 😀

  Svar
 3. Sunniva

  Ja, jeg har akkurat sittet og sett på det, og prøver så å si i skrivende stund å finne ut av/få bekreftet at dette kurset kan inngå som de siste 5 studiepoengene jeg mangler i graden 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *