Hopp til innhold

Foredraget på lørdag…

God mandag alle fine <3

For en herlig helg det har vært, så deilig vårvær og masse som har skjedd...

"Høydepunktet" var vel UiO-festivalen på lørdag, og foredraget mitt (altså, høydepunkt for meg, da :P) - og det gikk kjempebra. Var nesten helt fullt i auditorium 1 i Vilhelm Bjerknes hus, og det  var selvsagt stas at så mange hadde kommet inn fra det fine været, for å høre meg snakke om "Myter og misforståelser rundt kjernekraft og stråling" (hjelp, så mange det er å ta av - og jo mer jeg skriver og holder foredrag om dette, jo flere "historier" får jeg...)
Også veldig veldig stas å få være "postergirl" for festivalen i Aftenposten sin sak om festivalen, da 😉

Søte Ingvild tok dette bildet mens jeg sto og messet, og la til denne fine teksten på Facebook:
"Lånte med en geigerteller for å se om kjernefysiker Sunniva Rose er mer radioaktiv enn vanlige mennesker!
Det virker ikke å være tilfellet, men utstråling det har hun 😉"  *smelt*
Her ser dere også at det var ganske nære helt fullt i auditoriet - sååå stas 😀 
Syns ikke på dette bildet, men jeg gikk denne gangen for en all pink outfit (rosa bukser, skjorte OG sko), slik at jeg matchet presentasjonen min 😛

For de som måtte være interessert så legger jeg foilene fra foredraget her - Enjoy!

5 kommentarer til “Foredraget på lørdag…

 1. Anonym

  Hei!
  Jeg lurer på hvor du har tatt utdanningen din? 🙂
  Jeg har sjekket litt på samordna opptak og forskjellige universiteter. Den eneste plassen jeg kan finne mastergrad utdanning innenfor kjernefysikk er UiB.

  Svar
 2. Anonym

  Artig blogg du har. Og en ting lurer jeg på, og det er om du har foretatt noe studie av det som ble påstått bygd i USA på 1960 tallet. Nemlig Thorium reaktorer med flytene salt. Var dette riktig? Fungerte dette?

  Og hvis det er mulig å bygge slike reaktorer, er det noen som forsker på dette i dag?

  Svar
 3. Sunniva

  Hei:)
  Jeg har hele utdannelsen min fra UiO, med et 7 måneders opphold i Paris ifbm mastergraden min.
  Ser at det ikke heter master i kjernefysikk på UiO sine nettsider, men master i Subatomær fysikk: http://www.uio.no/studier/program/fysikk-master/studieretninger/subatomer/index.html
  Denne masterretningen deler seg vel i alle fall i to: kjernefysikk og partikkelfysikk - så dessverre litt misvisende, for vi har en veldig fin forskningsgruppe i kjernefysikk her ved UiO; http://www.mn.uio.no/fysikk/forskning/grupper/kjernefysikk/

  Lykke til med valget, og husk at det er bedre vær i Oslo enn i Bergen 😉

  Svar
 4. Anonym

  Hei! Tar en bachelor i FAM ved UIO nå, men mangler et av de fem forydypningsfagene. Lurer derfor på om du tok FYS3520, Kjernefysikk, struktur og spektroskopi som ditt fordypningsemne i bachelorgraden? Og eventuelt hva syntes du om faget? Kjernefysikk virker spennende, men hvor teoretisk er fagene i mastergraden. Mye kvantemekanikk?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *