Hopp til innhold

Nobel-feiring i kveld

Hei søte hjerter <3<3<3
Ting er selvsagt ikke bra ennå (og det regner jeg heller ikke med), men jeg er nå oppreist, og jeg er, om ikke annet, på Blindern (hvorvidt jeg er fryktelig produktiv er en annen sak). I dag har jeg jo óg et oppdrag, da, med å være toasmaster på Fysisk Institutt sin feiring av årets nobelpris i fysikk, og selv om jeg egentlig ikke har spesielt lyst til det sånn som ting føles akkurat nå, så har jeg jo en gang sagt ja - og jeg veeet jo også at jeg kan når det gjelder (feks satt jeg stort sett og gråt hele dagen før jeg var på Debatten forrige torsdag, men jeg tror ikke det var så lett å se det på meg - eller høre det, for den saks skyld).
Veldig spent på kveldens foredrag, da (ja, man er da akademikere; da kan man ikke ha en feiring kun basert på mat og drikke - da må man også ha litt faglig påfyll - som forsåvidt er veldig passende mtp anledningen til kveldens feiring), som er av Eilam Gross:

Prof. Eilam Gross was born in Tel Aviv. After completing his army service in an elite communications unit, he left for New York to study music. There he came across a cult book, The Tao of Physics, which prompted him to come back to Israel and study physics at the Hebrew University of Jerusalem. His master's thesis at the Weizmann Institute was written on string theory, after which he "deserted" theoretical work for experimental high-energy physics. 

 During the last twenty years he has devoted his scientific career to the search for the Higgs boson. After proving that the Higgsboson could not have a mass less than 114 GeV, together with his collaborators at CERN's Large Electron Positron Collider more than 10years ago, he led the ATLAS Statistics Forum for several years while he perfected the statistical procedures used to quantify the discovery, or not, of new phenomena like the Higgs boson.  Prof Gross led the Higgs group of ATLAS during the exciting time leading up to thediscovery of a new Higgs boson-like particle and the first measurements which confirmed it's identity as a Higgs boson.

 When he's not busy discovering new particles, Prof Gross continues to work on his music. 

Dette tror jeg blir kult <3

1 kommentar til “Nobel-feiring i kveld

  1. Øyvind

    Blir veldig nysgjerrig på hva som har skjedd i livet ditt, håper du finner ut av det og at det gradvis går bedre med følelseslivet. Du gjorde forresten en svært god figur på NRK selv om du ikke fikk så mye taletid, svært velformulerte meninger. Og, Ja du så flott ut også 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *