Hopp til innhold

Sunniva Rose, PhD

Onsdag den 29. mars 2017, klokken 16:30 var det endelig over: Disputasleder, 3 opponenter, og meg selv kunne gå inn for siste gang i auditorium 1 på Helga Engs hus, og disputasleder annonserte at opponentene var fornøyd. Jeg klarte det! Jeg har klatret så langt opp på utdannelsesstigen som det er mulig å gjøre, og det er jeg sykt fornøyd med!

Det var en veldig spesiell dag, og jeg tror aldri jeg har vært så nervøs og gruet meg så voldsomt noen gang før... Heldigvis løsnet det da jeg omsider begynte presentasjonen av arbeidet mitt, men mens disputasleder leste opp det som skal sies når disputasen begynner, og hun kom til "I now call upon Sunniva Johnne Rose...", da kjentes det virkelig ut som om jeg skulle begynne å gråte. Heldigvis begynte jeg IKKE å gråte, og jeg syns selv at resten av dagen gikk bra - mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på 🙂 Jeg filmet forresten både prøveforelesningen og disputasforedraget (men ikke selve disputasen, der opponentene spør meg ut om arbeidet, da), og de filmene tenker jeg å dele her på bloggen, bare ikke akkurat nå.

Nå ville jeg bare dele noen snapshots fra en dag jeg aldri kommer til å glemme, og si at det gikk bra, at jeg nå er Doktor Rose, at jeg er lettet, glad, men at det også på en måte ikke har sunket helt inn ennå. Så må jeg også bare si til alle de som har sendt meg meldinger og kommentarer og likes og jeg vet ikke hva: Jeg har sett alt sammen, og setter enormt stor pris på det - skal prøve å få svart alle, men har bare ikke hatt tid/ork ennå (var ikke i seng før klokken 04:45 i går morges, og så ble vi hentete for å dra på MNT-konferansen klokken 09:45, så ting har liksom gått litt slag i slag 😉 ).

(Ja, her er jeg helt gåen - kjempeglad, men utslitt, og det syns vel egentlig, også...)

Tusen takk til alle som kom og hørte på meg, som var med å feiret meg på kvelden, til alle som har ønsket meg lykke til, heiet, og, ja - bare, TAKK ♥♥♥

 

14 kommentarer til “Sunniva Rose, PhD

 1. Thea

  Så utrolig flink du er, kjære Sunniva! Jeg har fulgt deg i et par år nå, (og vært så heldig å få snappet bittelitt med deg også) og kan med hånden på hjertet si at du var en av primærfaktorene som fikk meg interessert i fysikk, da jeg for et par år siden valgte å ikke bare ta fysikk 1, men fortsette med fysikk også i tredje klasse på vgs fordi jeg skjønte at "dette, dette skal jeg drive med!". (Og etterhvert også starte på fysikkstudiet i Bergen). Tusen takk for at du er en så stor inspirasjon, og ikke minst en sunn en! Mens venninnene mine har Kardashians som forbilder, er jeg stolt over å si at mitt forbilde er en doktor i fysikk. Gratulerer så mye! Dette har du jobbet hardt for og fortjent. Hardt arbeid lønner seg alltid, og det er så moro å se!
  Stor klem fra Thea

  Svar
  1. Sunniva

   Kjære Thea, tusen takk for denne fantastiske kommentaren!
   Det er utrolig gøy å høre at jeg har fått være med å inspirere deg til å velge fysikk <3

   Det er helt sant at hardt arbeid lønner seg, og når du virkelig har stått på for å få til noe, så smaker "seieren" også så utrolig godt 😉
   LYKKE TIL videre med fysikkstudier, og tusen takk for at jeg får lov til å være et forbilde!
   Klem fra Sunniva

   Svar
 2. Tor Øyvind

  Veldig inspirerende og for en stå-på-vilje og utstråling du viser, du har tatt i like mye som Marit Bjørgen har gjort og ligger langt fremme i løypa. Håper nå at din forskning vil bli brukt til noe fremtidsnyttig som kan være med et steg videre for å være et skippertak som kan hjelpe til for å holde jordkloden vår grønn og bærekraftig. *There goes my hero, watching as she goes* 🙂

  Svar
  1. Sunniva

   Kjære Tor Øyvind, tusen takk for denne kommentaren! Jeg digger sammenlikningen med Marit Bjørgen/generell idrettsutøversammenlikning 😀
   Håper jeg kan bidra til at verden kanskej blir litt bedre, ja - det er jo drømmen <3

   Svar
 3. Camilla

  Gratulerer så mye! 😀 Må si du så veldig classy ut i disputasantrekket, er vel ikke så mange som disputerer i Louboutins;)

  Svar
  1. Sunniva

   Takk! 😀
   Veldig fornøyd med det selv også - har tenkt på det i flere år nå, at jeg skulle ha et par sånne "skikkelige" sko når jeg disputerte, og er så langt veldig fornøyd med mine Louboutins, som jeg brukte for første gang på disputasen. Viktig å belønne seg litt/ha en gulrot for når man har jobbet hardt 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *