Hopp til innhold

Tappet for energi

 

Jeg har så lyst til å være energisk, skrive masse bra, og få til alt jeg vil, men jeg føler meg rett og slett mye tom og sliten om dagen. Når jeg kommer på kontoret om morgenen kjenner jeg meg så trøtt at det kjennes som om jeg bare kunne lagt meg til å sove igjen, og hodet kjennes tungt.

Det hjalp ikke på at jeg ble skikkelig forkjøla forrige uke, heller - faktisk så jeg var hjemme og i seng hele torsdagen (jeg kan ikke huske sist gang jeg var hjemme fra jobb på grunn av sykdom sånn som det), og dermed ble jeg bare hengende enda mere bakpå. Jeg var såååå nærme å trekke meg fra talen jeg holdt for konfirmantene i Ås på lørdag, både fordi jeg var såpass dårlig de tre siste dagene før jeg skulle snakke at det ble minimlat med "oppetid" der jeg klarte å forberede meg skikkelig, og litt fordi jeg var ganske "sausa" i hodet på selve dagen. Men jeg gjorde det ikke, og selv om jeg selv kjente at jeg ikke var helt 100% da jeg holdt talen, så tror jeg det gikk ganske bra - det var heldigvis flere som kom bort til meg etterpå, og syns jeg hadde holdt en flott tale (og det var jo det jeg ville, for jeg syns tross alt det er en ganske big deal å holde hovedtalen på en konfirmasjon). Forresten så ville jeg aldri vurdert å trekke meg fra en sånn "jobb" hvis det ikke var for at Jan-Ole Hesselberg holdt talen på seremonien rett før meg, og Wasim Zahid holdt talen rett etter meg, og jeg er sikker på at én av dem hadde hatt muligheten til å at to seremonier - men det gikk som sagt heldigvis bra.

Uansett; jeg er sliten om dagen, og det går definitivt ut over denne bloggen (blant annet). Jeg lurer på om det er "etterdønninger" etter doktorgraden - det er kanskje normalt å være "død" i lengre tid etterpå...? Håper i alle fall jeg snart er tilbake, og føler meg ordentlig som meg selv igjen, for jeg blir ikke glad av å føle at jeg bare "feiler" :/

 

 

8 kommentarer til “Tappet for energi

 1. Dag

  Pleier ikke du å si at enten så går det bra, eller så går det over? Dette går nok over, serru.

  Svar
 2. Camilla F Pettersen

  Helt vanlig å være helt tom og gåen etter å ha levert et så stort og viktig prosjekt. Ta det med ro en stund, med god samvittighet. Så kommer nok energien med våren og varmen framover. Gode tanker til deg.

  Svar
  1. Sunniva

   Tusen takk for gode ord!
   Satser på at det i alle fall er helt bra etter sommerferien - som jeg skal ta med veldig god samvittighet i år 🙂

   Svar
 3. MD

  Hei, S! Jeg har et spørsmål til deg som er vant med å holde foredrag. Jeg har begynt i ny jobb hvor jeg skal holde en del foredrag. Problemet er at jeg sliter med at stemmen blir sååå tørr og det er ubehagelig. Neste uke skal jeg holde 2x 45 minutter foredrag rett etter hverandre, har du et tips til hvordan man "varmer" opp eller gjør underveis? Kan ikke akkurat sitte på offentlig trafikk og synge heller..

  Svar
  1. Sunniva

   Gratulerer med ny jobb!
   Å drikke vann er jo en klassiker for at stemmen ikke skal bli tørr og ubehalgelug, da...det er i alle fall ikke noe galt i å måtte ha vann tilgjengelig mens man snakker, så sørg i alle fall for det (ingen syns det er noe som helst rart at man stopper og tar drikkepauser 🙂 )
   Når det kommer til det å varme opp stemmen så er det absolutt ikke dumt! Skjønner du ikke vil sitte på trikken og synge, men å prate om morgenen, før du drar hjemmefra er lurt: Jeg må i alle fall snakke stemmen forsiktig varm om morgenen før jeg kan kjøre på med en sånn greie som 2X45 minutter.
   Pass også på at du snakker "med magen".

   Svar
 4. Espen Andersen

  Ta en pause og gjør noe annet - helt rolig, som for eksempel å dra på båttur eller gå i fjellet. Ikke ta med PCen og helst ikke mobilen, og ikke dokumenter det du gjør. 14 dager hjelper bra.

  Svar
  1. Sunniva

   Det er sikkert lurt å ta helt pause, ja - bare litt dumt at jeg har fylt opp kalenderen ganske godt frem mot sommeren nå...men tror jeg skal holde ut til slutten av juni (og bare ta det rolig med sånt som jeg ikke MÅ gjøre), og så skal jeg på skikkelig ferie - og da skal jeg nok ikke dokumentere noen ting!
   🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *