Hopp til innhold

Mens jeg (vi?) venter på at avhandlingen skal legges på nett…

 

Jeg får stadig forespørsler om å se/få tilgang til doktoravhandlingen min. Senest i går fikk jeg en veldig hyggelig melding på facebook fra en som gjerne ville lese arbeidet mitt.

Alt det som skjer rundt en doktorgrad er generelt offentlig (det var én vitkig grunn til at jeg valgte å streame prøveforelesningen og presentasjonen av hovedresultatene), og det gjelder også selve avhandlingen. På Universitetet i Oslo betyr dette at den skal være åpent tilgjengelig på duo.uio.no; her er både doktorgradsoppgaver, masteroppgaver, forskningsrapporter og annet.

 

 

På forespørselen jeg fikk i går svarte jeg at jeg trodde oppgaven lå ute på nett (altså på Duo), men etter å ha sjekket nøyere nå i kveld ser jeg at dette ikke stemmer. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor den ikke ligger ute ennå, men det er sikkert en eller annen vanlig forsinkelse etter en disputas: Feks er ikke en masteroppgave levert før den lastet opp i Duo, mens en doktorgradsoppgave skal ikke ligge ute hvis den ikke er godkjent, og dermed tar det vel litt tid etter disputas før noen legger den ut, da - tror jeg...

Jeg kommer til å sjekke med jevne mellomrom, og si i fra når den er lagt ut, for jeg vil jo at de som er interessert skal få lese den, selvsagt 🙂 I mellomtiden så ligger masteroppgaven min helt åpent på Duo - Minimization of actinide waste by multirecycling of thoriated fuels in an EPR reactor, og den kan du lese HER hvis du vil. Ja da, det gjør litt vondt å se på denne oppgaven nå - noe som forsåvidt er bra, for jeg tolker det som at jeg har blitt flinkere til å skrive og uttrykke meg, og  generelt kan mer. Dét er jo ikke så ille (det ville vært veldig ille hvis det var motsatt!) Dog er den antageligvis enklere å lese og lære noe av, enn det doktorgradsoppgaven er. Masteroppgaven er skrevet for at en (imaginær) bachelorstudent i fysikk skal forstå innholdet, mens doktorgradsoppgaven ikke har det som mål i det hele tatt (selv om jeg pushet de konservative akademiske  grensene langt på dette området) - dermed er nok masteroppgaven på mange måter mer interessant ♥

 

4 kommentarer til “Mens jeg (vi?) venter på at avhandlingen skal legges på nett…

 1. Thomas

  Endelig noe nytt å lese! Skal gi alt, men love r ingenting da jeg ofte tror jeg er hakke smartere enn det viser seg at jeg egentlig er, men skitt au jeg lar det staa til?aa bretter opp armene aa gir litt mer en alt da jeg er SHIZT?

  Svar
 2. Trine

  Hei,
  Et spørsmål som egentlig ikke handler om innlegget, men tenkte du kunne hatt noen innspill.
  Jeg har søkt både fysikk og kjemi på uio nå til høsten, men vet ikke hvilket studie jeg vil mest. Akkurat nå er det fysikk som ligger øverst, men jeg er litt urolig for matten. Har alltid tatt matte ganske lett, men det er veeeldig lenge siden sist, og jeg har ikke tredjeklassematten fra vgs (jeg trodde jeg skulle bli noe helt annet..). Jeg synes kjemi også er veldig gøy. Hva bør jeg velge? Selve fysikkstudiet er superinteressant. Er det like morsomt å jobbe med?

  Svar
 3. Aasmund Sudbø

  Eg trur at du som forfattar kan legge ein fulltekstversjon inn i Christin, og då kan du gjerne velje å legge ein komprimert versjon der. Helsing Aasmund

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *