Hopp til innhold

Sunniva anbefaler: partilederforedrag på Litteraturhuset (blant annet i dag!)

 

I går var jeg sammen med denne fine buketten av jenter innom Litteraturhuset for andre dag på rad. På onsdag var det først bare jeg og Vibeke (fine Vibeke i midten der) som skulle ta turen for å høre Torbjørn Røe Isaksen, mens i går endte vi opp med å bli fem stykker. Da var det først Bjørnar Moxnes som snakket om Rødt, og så Siv Jensen om FRP (kontraster, da, kan man si). Etterpå dro vi på Lorry og spiste litt, drakk litt, og diskuterte masse.

Så kommer altså anbefalingen: Allerede i dag skal Trine Skei Grande snakke (klokken 17), og deretter er det Knut Arild Hareide. Jeg tror bare jeg får med med Trine i dag, men neste uke fortsetter Litteraturhuset med denne foredragsserien. Og det er altså så deilig å lytte til flinke folk (alle toppolitikerne våre er vel strengt tatt flinke, selv om man kan være lynende uenig i hva de mener, eller hvilken retorikk de kanskje velger på bruke) som får lov til å holde på i nesten en time, uten alt maset og kranglingen og drittkastingen. Heia Litteraturhuset for å arrangere dette ♥

 

Litteraturhuset selv presenterer foredragene på denne måten:

 

Etter hvert som valgdagen for stortingsvalget nærmer seg, snevres rommet for ideologi, lengre resonnementer og diskusjonen av store veivalg inn. Litteraturhuset har derfor invitert partiene til å holde hver sitt foredrag, hvor de kan gå i dybden, fortelle hvordan deres parti ønsker å forandre Norge, og presentere langsiktige løsninger på utfordringer som:
Arbeidsliv, økonomisk ulikhet og utvikling
Innvandring
Sentralisering og distriktene
Klima og miljø
Politikk i en polarisert verden
Hva skal vi med kultur?
Vi får besøk av følgende politiker:

2. august kl. 19.00: Torbjørn Røe Isaksen, Høyre

3. august kl. 17.00: Bjørnar Moxnes, Rødt

3. august kl. 19.00: Siv Jensen, Fremskrittspartiet

4. august kl. 17.00: Trine Skei Grande, Venstre

4. august kl. 19.00: Knut Arild Hareide, Kristelig Folkeparti

9. august kl. 17: Anne Beathe Tvinnerheim, Senterpartiet

9. august kl. 19: Une Aina Bastholm, Miljøpartiet de Grønne

10. august kl. 17.00: Audun Lysbakken, Sosialistisk Venstreparti

10. august kl. 19.00: Hadia Tajik, Arbeiderpartiet

 

Alle partiene har forresten spesifikt fått spørsmålet Hva skal vi egentlig med kultur. I de tre foredragene jeg så langt har hørt (Torbjørn, Bjørnar, og Siv) så er det ingen som har nevnt noe om dette - det syns jeg er litt skuffende... Man må jo besvare oppgaven man får, liksom.

Uansett, dette er vår lille dannelsesreise i forkant av valget, der vi vil lytte og lære. Jeg anbefaler alle å gjøre det samme! #ståivalget

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *