Hopp til innhold

Alternativ til fårikål

I helgen var vi sammen med Lise og Joachim; vi dro i skogen rundt ved Svartkulp og plukket sopp, og etter mange timer ute ble de med hjem til oss for mat og vin. Jeg hadde lokket med fårikål siden det er høst og fårikåltid, og både Joachim og jeg elsker fårikål (nam, og vann i munnen!).

Dessverre er den o'STORE fårikålgryten (som jeg kaller den akkurat nå, selv om jeg selvsagt også lager andre ting i den) pakket ned i en eller anen eske, som står et eller annet sted i en av de FULLstappede bodene våre nå. Dermed måtte det bli to mindre gryter for å få nok. At alle får spise seg skikkelig stappmette, samtidig som det er igjen noe rester, er helt essensielt når man har fårikål, mener jeg 😉

Først tenkte jeg da at jeg skulle lage to vanlige gryter med fårikål, men så kom jeg på at mamma hadde nevnt, sånn i forbifarten for en stund siden, at det finnes alternativer til hva man kan gjøre med fårikålkjøttet - nemlig å erstatte kålen med løk og paprika. Dette ble så vellykket at jeg bare må dele det sånn raskt på en mandag nå før vi går inn i den virkelig store fårikålmåneden:

- ingredienser -

ca 700 g fårikålkjøtt ♥ 6 røde paprika ♥ 6 gule løk ♥ 2 røde chili ♥ salt og pepper ♥ smør til steking ♥ rømme til servering

- fremgangsmåte -

skjær kjøttet i litt mindre bitter enn du normalt har i fårkålgryten (ca 3 ganger 3 ganger 3 cm) ♥ skjær hver løk i fire båter ♥ skjær opp paprika i store biter - ca 3 ganger 3 cm ♥ finhakk chiliene (du kan droppe chili hvis du ikke har lyst til at gryten skal "sparke" litt fra seg) ♥  ha en klatt smør i en gryte på god varme, og brun kjøttbitene litt ♥ skru ned varmen og ha oppi chili, salt og pepper, og paprika og løk, og fyll på med vann til det dekker over alle ingrediensene ♥ la stå og småkoke på samme måte som en gryte fårikål - altså til kjøttet så å si går i oppløsning ♥ server med en klatt rømme i

Denne retten skal selvsagt ikke erstatte klassisk fårikål, men å gjøre sånn som jeg gjorde - lage en gryte av hver, vil jeg påstå var ekstremt vellykket, og er noe jeg definitivt kommer til å gjøre igjen! Lise mente til og med at dette var en oppgradering av fårikål, så det var jo et stort kompliment...dog tenker jeg at disse to rettene kan få utfylle hverandre, heller enn å konkurrere med hverandre 🙂

Uansett: fåriløkogpaprika anbefales på det varmeste - vel bekomme!

(Bilde som på ingen måte er fra denne helgen, men en annen veldig hyggelig helg da vi også var samlet sammen 🙂 Som dere ser så øver vi oss på å poute - litt usikker på hvem som er flinkest...)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *