Hopp til innhold

Et lite, ærlig innlegg

Nå har jeg vært borte en uke fra bloggen (ok ok, 8 dager 😉 ), og helt ærlig så er ikke ting bare bra om dagen. Ting er litt tungt. Kanskje aller mest fordi det er vått, mørkt, kaldt, og ganske ensomt (jeg hater når Anders er borte), men også fordi jeg prøver å "finne meg sjæl". Jeg har jo de siste årene hatt en veldig definert rolle som doktorgradsstipendiat i kjernefysikk, og det å komme seg videre nå som jeg ikke har den rollen lenger er ikke bare-bare. Så når jeg bare blir borte sånn fra bloggen er det gjerne fordi jeg har nok med å holde hodet over vannet - ikke fordi jeg har hverken særlig mer eller mindre å gjøre nå sammenliknet med før, men fordi mange ting akkurat nå bare er litt mer slitsomt, og da finner jeg ikke tid eller overskudd til å skrive her inne :/ (Altså, på lørdag gikk jeg og la meg sammen med Alexandra, og sovnet klokken 9, og sov til 9 morgenen etter...)


Jeg fikk et veldig fint tips fra snille Omid i går: Du må ta deg tid til å kjenne på, og være i, suksessen (det var ikke ordrett det han sa, for det er ikke som om jeg går og skriver ned nøyaktig hva folk sier hele tiden, men dette er sånn jeg husker og tiolker det han sa). For du går egentlig fra topp til topp, men hvis du ikke kjenner på at du faktisk er på en topp så kjennes alt bare likt, og ingenting blir noe bra mer... Så nå sitter jeg i den fine, gule skrivestolen min, og kjenner på at jeg er veldig fornøyd med det 90(!) minutters foredraget jeg holdt for ca 150 NTG-lærere på tirsdag denne uken 🙂 Jeg fikk så mange gode tilbakemeldinger på det jeg sa, og de var kjempefornøyde. Og ikke bare realfagslærerne (når jeg snakker for dem så er jeg jo på hjemmebane, blant venner), men også språklærerne, feks kom og sa de likte det jeg hadde og komme med ♥

Jeg snakket om kjerneelementarbeidet, og hva jeg tenker om fremtiden og fremtidens skole (vanskelig!), og om motivasjon og læring og hvor utrolig dårlig forelesning er for å lære (å lære er på alle mulige måter et verb, og ikke et substantiv - å høre hva andre sier er ikke læring), og til slutt snakket jeg om teknologiutvikling på godt og vondt, computational thinking, og hvorfor programmering MÅ inn i skolen nå.

Hvorfor programmering må inn i skolen for alle? Det er et (eller flere) langt innlegg i seg selv, men essensen kan oppsummeres med et kjent sitat av Steve Jobs:

Alle burde lære seg å programmere, for det lærer deg å tenke.


Dette skravleinnlegget, som jeg startet å skrive fordi jeg bare ville si hallo og dele dagens mål/TODO-liste ble visst en god del lengre enn jeg hadde tenkt 🙂 Jaja, i dag er det store målet rett og slett å komme á jour med mail - noe som er lettere sagt enn gjort, men hvis jeg får til det så kan jeg bruke helgen på andre, lure ting, og ikke minst senke skuldrene. I prioritert rekkefølge blir dette min arbeidsdag:

 1. mail
 2. formelfredag
 3. ta tak i vaksineteksten jeg skriver for Tidsskrift for den norske legeforening
 4. snakke med Athenas
 5. ta kontakt med gode Rebekka Nøkling (som er en helt fantastisk dame, som kaller seg "hardcore realist, men med et åpent sinn" - jeg tror vi har en del til felle)

Også mååå jeg sette meg ned å bruke den tiden det tar å oppdatere profilen min hos Athenas - jeg kan så mye mer enn det den gir inntrykk av akkurat nå...! Tror dessverre ikke det blir plass til det i dag, men før året er over SKAL det gjøres.


Ellers har jeg sett de to første episodene av Da vi styrte landet (NRK), som virkelig kan anbefales ♥

2 kommentarer til “Et lite, ærlig innlegg

 1. Bjarne

  Hei, på alle måter flotte, Sunniva 🙂

  Hvis du er litt nedfor så kan du le av at jeg ikke har mulighet til å redigere noen av de dårlige vitsene mine i etterkant på bloggen din 😉

  Du kan også trekke på smilebåndet av den totalt uvesentlige detaljen som at jeg la merke til at du skrev den fine nye gule stolen din mens det du jo egentlig mener er den fine nye OKERgule stolen din 😉

  Jeg tok realfaglinjen på videregående i sin tid og fikk én karakter høyere i fysikk på vitnemålet enn karakterene på prøvene mine skulle tilsi fordi læreren mente jeg hadde interesse og forståelse for fysikk 🙂 Gikk allikevel videre og ble
  "bare" dataingeniør. Holder til ved Bergen.

  Begynte på en app som liksom skulle være en energi-quiz for å prøve å opplyse folk om både klimaendringer, energi og løsningsforslag. Har ikke fortsatt, men du er en inspirasjon så... 🙂
  Tenker å kontakte Egil Lillestøl ved universitetet i Bergen hvis jeg fortsetter med prosjektet. Kanskje spørre deg om tips senere også 🙂

  Kjører noen spørsmål om dannelse av Uran 232 og gravitasjon/akselerasjon ved et senere tidspunkt 🙂

  God helg fra Bjarne 🙂

  Svar
 2. Jørn

  Ikke for at det ikke er slik for meg, men har du tenkt igjennom hvordan det egentlig har seg at e-post er havnet på toppen av prioriteringslisten? Hvorfor må det komme foran alt annet, og hvorfor må folk få svar med en gang? Dess mer jeg tenker over det, dess mindre mening får det egentlig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *