Hopp til innhold

Jeg må legge meg typ NÅ, for jeg blir litt panisk av å tenke på uken som kommer

 

I morgen er det mandag og ny uke, og jeg starter den nye uken ganske friskt; klokken 06:15 blir jeg hentet av taxi for å være gjest på God Morgen Norge 🙂 Temaet er kjønning av leker (og bøker, og klær, og ski, osv osv), og jeg skal være gjest med de to utrolig kule damene som har laget denne fantastiske (alternative) reklamevideoen for Hennes og Mauritz – hvorfor kan ikke barn bare få lov til å være barn? #justkidscampaign

 

Og før noen tar helt av og tillegger meg meninger jeg på ingen måte har, skal jeg gjenta det jeg sa her forrige dagen: Nei, jeg mener ikke at gutter og jenter er uten noen forskjeller. Det jeg stiller spørsmål ved er hvorfor vi ikke vil prøve å tilby barna våre ”hele spekteret” (av bøker, leker, farger, klær), og ikke bestemme hva de skal like på bakgrunn av hvordan kjønnsorganet deres ser ut? La oss behandle folk som personer, liksom, uavhengig av om de  er barn eller voksne. De færreste av oss liker vel å bli møtt med masse fordommer basert på hva vi har mellom bena? Vi foretrekker at folk vi møter vil høre hvem vi er og hva vi liker - bli kjent med oss...!

 

Og så kan man jo spørre om det har noe å si, eller om det å bry seg om (ekstrem) kjønning av alt bare er et i-landsproblem for folk med alt for mye tid? Jeg kan komme med ett eksempel, som du selv kan velge hva du vil gjøre med: En hvit genser på spedbarnsavdelingen til HM har forskejllig i passform avhengig av om den er på gutteavdelingen eller jenteavdelingen (sånn var det i alle fall for et par år siden, da Alexandra var så liten, og jeg ble ganske sjokkert da jeg oppdaget det). Tight for jenter, løs og ledig for gutter. I samme størrelse, som på det stadiet kun angir lengden på baby.

Ingen ved sine fulle fem kan mene at jentebabyer selv ønsker å ha en tight genser, mens guttebabyer ønsker en løs og ledig genser. Og det er litt dumt fordi det å fysisk utfolde seg henger sammen med kognitiv utvikling – da er det litt synd at dette blir vanskeligere for jentene, fordi de skal ha trange (sexy??) klær, istedetfor klær som gir best mulighet for fysisk utfoldelse, og videre altså utvikling av hjernen. Jeg syns i alle fall det er litt synd ♥

 


Så uken starter altså friskt, og det blir jo spennende å se hvor mange som mener jeg er fullstendig idiot etter besøket på GMN... Videre (i morgen) skal jeg opp til Gardermoen og holde foredrag på Energikonferansne for Lektor2-lærere, om kjernekraft – følelser, fakta, og thorium, for masse realfagslærer – det gleder jeg meg masse til!

Denne uken (den 1. februar) skal årsrapporten for CCSE (Centre for Computing in Science Education) leveres til NOKUT, så det er en god del arbeid med det (for hva har vi egentlig gjort dette året som har gått, liksom :P). Jeg skal også holde flere foredrag: Jeg skal til Wang VGS, Holmestrand VGS, og Horten VGS, og fortelle litt om min reise fra drømmen om å bli ballettdanser, til doktorgrad i fysikk, og ikke minst det å ikke gi opp, selv om det kanskje går SKIKKELIG DRITT en stund.

På tirsdag skal jeg møte en journalist fra Dagbladet Magasinet - det tror jeg blir spennende, og så er det selvsagt alle de vanlige tingene som skjer: Lesing av artikler, jobbe med tekster, øve på python-programmering... Og så har jeg så inmari lyst til å prøve å holde et av nyttårforsettene min, nemlig det å skrive en type kronikktekst i måneden - siden januar er over på torsdag, og jeg MÅ jobbe med årsrapporttekst kan det kansje se ut til at det blir litt lite tid (i en alder av 34 har jeg fremdeles ikke lært meg å bruke tiden skikkelig smart), men jeg har ikke gitt opp riktig ennå 😉

Til helgen skal Alexandra feire 8(!) års bursdag, med fest med hele klassen, sammen med en klassevenninne, og de har vært så flinke til å planlegge og ordne, og jeg blir så stolt. Og så skal uken avsluttes med tur på the Well med Charlotte og Ingrid. Jeg tror det virkelig blir den mest passende avslutningen man kan få på denne uken, for den blir absolutt mer intens enn vanlig ♥


Ønsker alle en deilig, intensiv, og produktiv uke  ♥

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *