Hopp til innhold

«Jeg likte deg bedre når du snakket om thorium»

 

Dagen i dag startet med en melding på snapchat (sunnivarose heter jeg der 🙂 ) som lød som følger «Jeg likte deg bedre når du snakket om thorium» (direkte sitat, derfor «når du» og ikke «da du» - før noen vil ta meg på språk...). Jeg kjente faktisk at jeg ble litt lei meg – det var på en måte noe i tonen i meldingen. Ikke at jeg ikke vil ha spørsmål og innspill, for det vil jeg absolutt! Formelfredag er feks et resultat av leserønsker, og det er en spalte som faktisk engasjerer en del. Bare husk at bloggen min er noe jeg ikke lever av (jeg tjener ikke en krone på bloggen, og det har aldri noen sinne vært en reklame her inne 😉 ), så prøv å være litt hyggelig når du kommer med innspill, da. Plis ♥

 

Et generelt tips når du henvender deg til noen som du "kjenner" kun fra nett er som følger: Den du henvender deg til ser kun ordene du skriver - ikke noe tonefall. Dette kan være vanskelig nok når du skriver med noen du faktisk kjenner, også i virkeligheten, men når du kommuniserer kun med ord med noen du altså kun kjenner fra nett blir det enda vanskeligere. Ordene kan treffe ganske hardt, selv om de kanskje aldri var ment å gjøre det. Tenk derfor nøye over hvordan du formulerer deg. "Jeg likte deg bedre når..." kjennes rett og slett bare kjipt ut, hvis poenget ditt egentlig er å si "Kan du srkive mer om thorium? Du virker så utrolig engasjert når du forteller om det, og jeg syns det er SÅ spennende å høre om". Og, ja, sleng GJERNE på smileys - da er det jo ikke tvil om hva du mener ♥

Og så må jeg jo bare understreke at dette er min personlige blogg, der jeg skriver om ting som opptar meg, og det henger gjerne sammen med det jeg gjør og jobber med i hverdagen. Bloggen kommer feks aldri til å handle utelukkende om thorium, og jeg har flere ganger lurt på om jeg trenger en ny header her inne, der det bare står "SunnivaRose", og ikke "about nuclear physics and research and stuff". Men enn så lenge syns jeg selv at undertittelen fremdeles stemmer – så da får den stå, i alle fall en stund til 🙂 Spesielt med tanke på at jeg tidligere i dag har satt meg selv opp på to syklotronvakter nå etter påske, når vi skal kjøre eksperiment på plutonium-240. SOM JEG GLEDER MEG!

Så kan det jo hende at ting forandrer seg etter at jeg er ferdig på UiO; akkurat nå så er jeg jo i en oppsigelsesperiode, der jeg ikke vet mye om hva som skjer når kalenderen viser 1. juni 2018... så bær over med meg, da, dere ♥

 


Men altså, hva vil DU høre mer om? Kom gjerne med spørsmål!

Jeg skriver gjerne mer om thorium, og spesielt hvis det er mange som syns det har vært for lite thorium i det siste 😉

 

 

2 kommentarer til “«Jeg likte deg bedre når du snakket om thorium»

  1. Sunniva

   Hei Einar, og takk for innspill 🙂
   Bruk av programmering/beregninger er interesant og viktig, og det har jo totalt endret hvordan forsknig gjøres/skjer. Jeg skal se om jeg klarer å overtale Anders til å skrive et lite gjesteinnlegg om hans forskning, siden han faktisk har en master (og snart PhD) i det som kalles computational physics - da får du et enda bedre svar enn det jeg kan gi deg.

   Kort kan jeg i alle fall si at programmering er obligatorsik i alle studieprogrammene på MatNat, UiO, og i fysikkutdannelsen er det en viktig, integrert del videre også. Det vil si at når man lærer mekanikk, feks, så er det veldig mye som gjøres ved programmering; dermed trenger man ikke lenger å anta null luftmotstand, man trenger ikke konstant akselerasjon, og man kan beregne planetbaner (så mange man vil) ved hjelp av Newtons annen lov.

   Hvis du har mer spesifikke spørsmål knyttet til bruk av datamaskiner/beregninger/programmering er det bare å rope ut! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *