Hopp til innhold

Denne uken…pust med magen!

Tirsdag: MNKOM-podlønsj, om "forskeren og sosiale medier".

Hva er forskjellen på en forskers og en influensers liv i sosiale medier? 

Sunniva Rose samtaler med journalist, forfatter og influenser Ingeborg Senneset og PhD-stipendiat Julie Paus-Knudsen om hvordan de bruker sosiale medier i sin formidling. For forskere handler det om formidling av fag, mens for samfunnsdebattanter eller influensere handler det om andre ting som kanskje er lettere å formidle? Kan forskeren lære noe av influenseren? Hvilke virkemidler er overførbare mellom de to ulike formidlingsverdenene? Er det overførbart i det hele tatt, eller risikerer vi at forskeren ikke blir tatt seriøst?

Dette har jeg aldri gjort før, og jeg kjenner meg ganske spent, og litt nervøs...

Torsdag/fredag: Torsdag setter jeg nesen mot Trøndelag, for å holde foredrag på Bergmannskonferansen på fredag 🙂 Der skal jeg snakke om Er thorium den nye oljen. Dette er den tingen jeg på en måte kanskje føler meg tryggest på denne uken (det er jo "bare" et foredrag om mitt eget fagfelt, som jeg kan veldig godt, og som jeg har snakket om tusen ganger før), sånn i utgangspunktete...men så ser jeg på hvem jeg skal snakke sammen med på konferasnen, og så føler jeg meg ganske liten og uerfaren allikevel 😛

Lørdag: Møte Henrik Svensen for å forberede bokprat/intervju, som jeg skal ha med ham, om den nye boken hans (Stein på stein), mandag om en uke. Jeg må også lese ferdig nettopp denne boken. Målet mitt med denne praten er at det skal bli den perfekte blandingen av prat om selve boken (geologi), forskning generelt, og om forskningsformidling - så får vi se hvor godt jeg lykkes, da.

Dette har jeg heller aldri gjort før... Jeg er liksom mer vant til å være intervjuobjektet, enn å faktisk lede seansen.

Søndag: Jon (master- og PhD-veileder) kommer til Oslo, og vi møtes for første gang siden disputasen, for nå OVER et år siden. Det blir veldig hyggelig, og jeg "frykter" det blir noen sene kvelder med mye skravling og mye vin.

Disse tingene høres kanskje ikke så mye ut, men for meg er det i alle fall det – for jeg vil LEVERE på alle punkter. Ikke 90%, det er ikke godt nok nå (innimellom er 90% mer enn godt nok, altså, bare ikke akkurat nå) :/ Så jeg føler veldig at denne uken, og egentlig videre fremover i april (det er en litt crazy måned, der jeg skal gjøre flere ting jeg aldri har gjort før), så gjelder det å være bevisst på skulderhøyen – bokstavelig talt – passe på å ikke gå og være anspent med skudrene oppunder ørene. Og selv om jeg har veldig lyst til å sette meg ned med Pinterest, to bryllupsmagasiner, og Google Docs, så KAN jeg bare ikke gjøre det akkurat nå. Denne uken blir det viktig å tenke på Pippi (dette har jeg aldri gjort før, så det kan jeg sikkert!), og å puste med magen 🙂

2 kommentarer til “Denne uken…pust med magen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *