Hopp til innhold

Den du er i dag definerer ikke hvem du blir i morgen

Hei dere! husker dere jeg nevnte at jeg endelig hadde fått skrevet ferdig, og sendt inn (!), kronikk til Dagbladet i går? Vel, nå er den på trykk 🙂 Det er en ganske personlig tekst, om oppturer og ikke minst nedturer på veien fra en drøm om å bli danser, til å fullføre PhD i fjor.

Den som er middels, eller kanskje langt under, som bruker «alt for mye» lipgloss og har platinablondt hår kan ende med å være «best» i morgen, og den som er «best» i dag, er kanskje ikke så spesiell i morgen. Fordi du ikke er definert av hvem du er i dag. Om du stryker på eksamen i dag, betyr ikke det at du er en fiasko. Det betyr kun akkurat dét: Du strøk på en eksamen. Det definerer deg ikke – husk på det!

Denne teksten startet som talen jeg holdt i human-etisk konfirmasjon i fjor vår, og så var planen at jeg skulle gjøre den om til kronikktekst sånn rett etter det. Det tok altså et år før jeg faktisk ble ferdig med den. Endelig 😀

Du kan lese hele teksten HER.


Ellers elsker jeg at dere gir meg innspill på bryllup; deler erfaringer med kjole og vigsler og blomster, og deler tanker rundt etternavn. Keep it coming ♥

Nå er det besøk at Lise og Joachim, skravling og vin på balkongen, og litt fiksing og ordning. Det er fint å ha gode venner som bor i nærheten, som stiller opp når man trenger litt hjelp. Håper du nyter solen, i dag også 🙂

 

 

7 kommentarer til “Den du er i dag definerer ikke hvem du blir i morgen

 1. Andrea

  Hei!
  Tusen takk for de viktige ordene i kronikken din - de traff meg hardt. Selv står jeg midt i en egen «studie-krise» akkurat nå, og det var godt å lese om dine erfaringer og refleksjoner.
  Du tar opp et enormt viktig tema når du skriver om å stryke på eksamen og dette med selvtillit knyttet til prestasjon. At du, som er et forbilde og «supermenneske» for mange, skriver så åpent og ærlig om egen vei til mål er til stor inspirasjon, og kanskje særlig for oss som befinner oss på bunnen av spiralen.
  Takk igjen, Sunniva (jeg er dritinspirert) 😀

  Svar
  1. Sunniva

   Tuuusen takk, Andrea, for at du deler dette!
   Spiralen kommer til å gå andre veien - det kan bare noen ganger ta litt tid å finne ut av hvordan man får det til...jeg gjentar fra teksten: Enten så går det bra, eller så går det over.
   Lykke til med alt <3

   Svar
 2. Sjokoladebloggen

  Hei!

  På dagbladet si nettside las eg teksten din "Den du er i dag....." og ville berre seie at eg synest den var veldig bra. Det er nok ein tekst som mange unge (og litt eldre) har godt av å lese. Stå på! 🙂

  Svar
 3. Astrid

  Hei Sunniva! Oppdaget bloggen din etter å ha hørt på podcasten «Bra damer». Og jeg bare altså... hvorforchae jeg ikke oppdaget den tidligere??? Digger kombien kjemi/fysikk og det hverdagslige:-) Hilsen ingeniøren:-D

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *