Hopp til innhold

Oppskrift på brokkolisalat

Hjemme hos oss er det jeg som lager det meste av mat (det vil si: Anders lager nesten all nistemat til Alexandra, men jeg tenker her på type middagsmat 😉 ). Jeg er veldig glad i å lage mat, og dermed blir det lett en slags "skjevhet" der jeg bare gjør det, og Anders dermed ikke gjør det - som resulterer i at jeg blir trygg og flink (?), mens han blir kanskje litt usikker og føler han ikke kan noe... Så å si alltid er den skjevheten helt uproblematisk (man trenger ikke dele absolutt hver eneste oppgave likt for å være likestilte og ha en 50/50 deling på oppgaver hjemme ♥), fordi jeg nesten alltid "får energi" av å lage mat til oss, og da er det bare fint. Men så er det en sjelden gang at jeg er så å si helt død, og bare har lyst på noe godt, men har null energi til å lage noe som helst. Og akkurat de gangene, da skulle jeg ønske at Anders tryllet frem noe.

Så nå har jeg funnet ut at hvis jeg legger ut oppskrifter her på bloggen så kan han slå opp her og så lage. Genialt! Vi gjorde det nettopp for et par dager siden; jeg hadde superlyst på noe godt, men var både sliten og måtte sitte og jobbe intenst med foredragsforberedelser. Så kom jeg på at Hey, jeg la jo ut oppskriften på eggesalat for noen dager siden, det kan du lage. Som sagt så gjort 🙂 Dette MÅ jeg bare fortsette med - av rene, egositiske grunner, men forhåpentligvis kan oppskriftene være til glede for andre også 😉 Jeg delte nylig trinn for trinn på Instastories (@sunnivarose) på Brokkolisalat, og fikk positiv respons, derfor skal den få bli foreviget, og, Anders, du må gjerne lage brokkolisalat til oss en kveld ♥:

Ingredienser: Majones, rømme, kokt skinke, ca en halv purre, en brokkoli, balsamico-eddik (eller sitron, eller hvitvinseddik, eller hva du har av syre stående på lur), sukrin (eller sukker), salt og pepper.

En god klem majones, og samme mengde rømme i en greit stor bolle, røres sammen.

Bland i salt, pepper og sukrin - ikke for mye til å begynne med, men smak til endelig mengde senere.

Balsamico-eddik funket! Da jeg smakte til fant jeg ut at jeg gjerne kunne ta en liten dæsj til, faktisk.

Finsnittet purre: Jeg deler purren på langs to ganger, og deretter snitter jeg den i et par millimeter tynne skiver. Jeg kunne også ha brukt rødløk eller vårløk 🙂

Denne gangen var skinkepakken litt over halvfull, og jeg tok det som var, og skjærte i små terninger (ca 1 gange 1 cm). Hadde pakken vært full ville jeg sikkert tatt hele.

Når alt dette er blandet sammen smaker jeg, og justerer som regel med litt mer av kanskje både salt og pepper.

Brokkolien skjæres i forholdsvis små biter, og blandes inn.

Et voilà! Brokkolisalat - ready to enjoy ♥


Og apropos det å lage middag: Nå skal jeg slenge inn to deilige kyllinglår i ovnen - jeg tror de skal få litt estragon og lime på skinnet før de går inn. Ved siden av skal jeg gjøre noe lurt med en pakke spinat som begynner å bli litt trist, det tror jeg blir godt...

2 kommentarer til “Oppskrift på brokkolisalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *