Hopp til innhold

Eggesalat på en tirsdag – oppskrift

På søndag delte jeg et trinn for trinn-innlegg på instastories, av at jeg laget eggesalat. Siden jeg fikk så mange gode tilbakemeldinger tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dele oppskriften her også - på instatsories er den jo borte nå 🙂

Egg er genialt, for det er billig og mye, bra mat for pengene, det holder seg lenge, så du kan liksom alltid ha det tilgjengelig (så lenge du har kjøleskap 😛 ), og det kan varieres masse og brukes til både mat og kos ♥ Jeg har dessuten alltid majones, rømme, og sennep (+ salt, pepper, og karri) hjemme - som ville ha vært greit nok for å lage denne eggesalaten. Jeg har nesten alltid en eller annen form for paprika, og en eller annen form for løk. Purre er det jeg vanligvis har, men denne gangen hadde jeg en akkurat passe stor vårløkrest fra vi hadde gjester på fredag - så fint å få brukt den til noe fornuftig, før den ble dårlig.

Ingrediensene i denne eggesalaten ble som følger:

 • majones (jeg bruker alltid ekte)
 • rømme (jeg bruker alltid seterrømme)
 • sennep (Dijon er min foretrukne)
 • en liten rød paprika
 • halvparten av en stor grønn paprika (så det ble ca lik mengde rød og grønn paprika)
 • vårløk
 • saften av en halv sitron
 • 5 kokte egg
 • salt
 • pepper
 • karri

1. Jeg starter med å blande majones (en goood klem - ca lik mengde som rømme), rømme (2 spiseskjeer) og sennep (1 teskje). Rør godt sammen.

2. Ha i salt, pepper og karri. Rør inn.

3. Hakk vårløken i tynne skiver, og klem ut saften av en halv sitron. På bildet ser du noen sitronsteiner, men disse er selvsagt enkelt å plukke ut før du rører alt sammen.

4. Skjær paprika i små biter. Jeg foretrekker biter som er ca 1.5 cm lange og noen millimeter brede til en sånn type majonessalat som dette. Bland sammen.

5. Det eneste som egentlig mangler nå er eggene. Før de går oppi syns jeg det er kjekt å smake, og jeg fant ut at jeg ville ha mer pepper. Grunnen til at jeg smaker før eggene går i er at det er enklere å røre inn mer krydder, evt mer sennep uten eggene, siden disse lettere går i stykker når man rører masse rundt 😉

6. Skjær eggene i små biter, og rør dem forsiktig inn i majonesblandingen.

7. Eggesalatn er klar! Enten som pålegg (deilig på små, sprø knekkebørd), eller den kan spises rett som den er. I en lukket beholder holder den seg fint i kjøleskapet i noen dager (det bel dog ikke nmoe problem her...i løpet av kvelden var alt borte 😉 ).

Følg meg gjerne på Instagram: @sunnivarose


Ellers så klapper jeg meg selv på skulderen i dag; jeg har sendt fra meg tekst til Foreldre & Barn om det med å dekke til vogn, og jeg har omsider fått unna den kjedelige skattemeldingen (vi satt en evighet for å finne næringsoppgaven, som ble kalt for skjema RF-somethingsomething, som vi ikke fant, men som de plutselig også kalte for næringsrapport, viste det seg...hvorfor gjør dere sånt, Skatteetaten? :/ ), jeg har lest masse om Ellen G., og nå er jeg hvert øyeblikk på vei ut døren for å være med på The North Faces Women Event. Jeg er ikke heeelt sikker på hva det er, annet enn at vi skal feire kvinnelige rollemodeller (yeay), og at vi skal være i Holmenkollen, ved Skimuseet. Dresscoden er casual - gjerne litt sporty, og da må jeg innrømme at jeg faller litt av...håper jeg har klart å kle meg sånn nogenlunde greit 😛 (Det ble halvmørke jeans, som er de lyseste jeg har, en lys rosa T-skjorte med blondekant, hvite Converse, og utslått hår). Uansett så gleder jeg meg, og er veldig spent på hvilke andre, bra damer jeg kommer til å møte i kveld ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *