Sunniva svarer: Thorium Q&A no 2

Hei dere 🙂 Jeg er i feriemodus om dagen, og det blir derfor litt tynt med innlegg herfra - beklager det, samtidig som jeg ikke beklager at jeg er pĂ„ hytta (pĂ„ HerfĂžl) med Lise, og bare slapper av og koser meg maks. VĂŠret er fremdeles alt man kunne bedt om, og jeg bare nyter.  I morgen kveld kommer Anders utover ogsĂ„, og da blir det om mulig enda bedre ♄


Her kommer del 2 av "Sunniva svarer" om thorium og kjernekraft og andre relaterte spÞrsmÄl. Ikke sjans for at jeg ble "ferdig" med alle spÞrsmÄlene denne gangen heller... Ikke at det er noe poeng - jeg fÄr stadig flere spÞrsmÄl, og det er helt supert! Keep them comin'!

Denne gangen svarte jeg pÄ fÞlgende spÞrsmÄl:

  1. Kan Thorium bidra til bedre brenselsbrenning?
  2. Hvilken kr verdier kan et eventuelt gjennombrud bety kommersielt?
  3. Kan vi leve av dette "etter olja"?
  4. Hvorfor snakker ingen i miljĂžbevegelsen om fordelene og potensialet ved thorium?
  5. Hvor stÄr Thor Energi sin forskning oppi dette med at Halden legges ned?
  6. Mer om thorium og vĂ„pen – hvorfor gĂ„r det ikke/hvorfor er det vanskelig?
  7. For at en atombombe skal eksplodere, hva er det som mÄ til? Jeg ser at man mÄ fÄ uran/plutonium til Ä overgÄ den kritiske massen, men holder det alene Ä kjÞre sammen to mindre stykker uran til en stÞrre? Eller mÄ man ogsÄ fyre av et nÞytron slik at kjedereaksjonen starter?
  8. Man kan lage bomber bÄde av uran og plutonium, men er det noe prinsipiell forskjell i de to typer bomber bortsett fra selve stoffet?
  9. Vet du hvordan vi kan nÄ fram til skeptikere, politikere, nÊringsdrivende og andre med budskapet?

Forresten sĂ„ var jeg ogsĂ„ denne gangen bittelitt usikker pĂ„ om jeg var pĂ„ eller ikke, sĂ„ det fĂžrste minuttet kan du godt spole over 😉

 

Jeg skal komme med en ny livesending om thorium (og andre temaer om kjernekraft og vÄpen og energi og sÄnn), men sÄ lenge det er ferie, er jeg ikke sikker pÄ nÄr det blir... Jeg kommer selvsagt til Ä si i fra pÄ Facebook-siden min pÄ forhÄnd, sÄ lik den gjerne, for Ä fÄ med deg Live-sendinger, og beskjed om nÄr jeg har skrevet nye innlegg, eller deler andre ting jeg syns er spennende, HER.

Ut i fra responsen pĂ„ de to videoene jeg har laget sĂ„ langt tenker jeg at dette er noe jeg vil gjĂžre fast, men det blir fĂžrst etter sommeren. Trooor onsdag kan vĂŠre en god dag for en "Sunniva svarer"-spalte 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *