Hopp til innhold

Sunniva Svarer, no 5 (karbon-14, radioaktivt avfall, og kjønnsforskjeller)

Hei onsdag! Her kommer forrige ukes Sunniva Svarer-video(er), som er i flertall fordi man selvfølgelig ikke kan forvente at det trådøse nettet skal fungere i 2018 😛 Jeg måtte altså skru det av etter noen minutter inn i video nummer 1, for så å bruke 4G. 4G svikter ikke.

Denne gangen svarte jeg på følgende spørsmål:

  • mer om karbon-14: hvordan det blir mer (kjernevåpen produserer mer) eller mindre av det (store utslipp av CO2 gjør at andelen karbon-14 i fohold til karbon-12 blir mindre), og hvordan dette påvirker mulighetene for karbon-14-datering av ting, og hvordan dette egentlig fungerer
  • om forskjellige typer avfall - radioaktivt og annet: det blir alltid en eller annen form for avfall (no such thing as free lunch), og hva slags mengder er det egentlig snakk om?
  • Hvem/hva/hvor kan del lages en modell eller prototype på et kjernekraftverk med thorium, og kan man feks se for seg å lage en skandinavisk modell (eller er det for kontroversielt for Norge)?
  • Hvorfor går kvinner heller mot kjemi og biologi, enn matematikk, programmering og fysikk?

 

 

 

Senere i dag, kl 15, kommer ny (potensielt kort) runde Sunniva Svarer på Facebook. Jeg har en lang liste med spørsmål liggende, som jeg ikke har rukket å svare på ennå, men still gjerne flere! Spørsmål som kommer i løpet av sendingen vil alltid bli prioritert - hvis det er noe jeg faktisk har svaret på der og da...:)


Og, dere, jeg er så heldig at jeg får være med på videoredigeringskurs i regi av Egmont, så forhåpentligvis kan disse snuttene bli litt bedre om bare en liten stund (Live er Live, selvsagt, men det kunne jo vært all right å klippe disse to videoene sammen til én, feks 😉 ) - vær litt tolmodige med meg, bare ♥

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *