Hopp til innhold

Jo, du kan (og bør!) stole på legemidler

Hei bloggen, og hei du som leser 🙂

I dag har det virkelig gått skikkelig slag i slag; det startet med et møte med Kikora på grünerløkka klokken ni, så var det å henge over tastaturet og skrive så tastene ble seige (eller hva som er dagens digitale ekvivalent til "så blekket sprutet"), mens jeg innimellom fikk hevet i to vaskemaskiner, hengt opp den ene, og tømt oppvaskmaskinen (pluss nesten fylt den igjen - Anders fikk heldigvis fullført den nå nettopp), deretter måtte jeg ut og finne en minibank fordi Alexandra og Andrea skulle passe hverandre nå i kveld, mens jeg var på kurs og Anders var på jobb (møte - viktig å være med på). Da Andrea dukket opp litt over fire var det bare å få sørget for å gi skikkelig beskjed til jentene om hva de skulle gjøre mens de var alene (de fikk blant annet penger for å gå og kjøpe seg pizza - gjett om dét er stas...:D ), og så komme seg avgårde. Jeg skulle på videoredigeringskurs hos Egmont, og må si jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang med å lage videoer til dere ♥ Vel hjemme igjen så skulle Andrea følges hjem (jeg er så glad for at lillesøster har flyttet til å bo i gåavstand til oss), hjem og lese for Alexandra, så forberede morgendagen, og NÅ sitter jeg ved spisebordet med et glass vin, og skriver ned dagens tanker 🙂

Puh...

Men tilbake til starten av dagen: Jeg var tidlig ute til det møtet jeg startet dagen med, og hadde en halvtime der jeg bare satt og drakk kaffe, noterte og planla ting og tang, og tittet på og lyttet til mennesker rundt meg på cafeen. Da overhørte jeg en diskusjon ved nabobordet, der en sa til en annen:

Nå har det jo blitt sånn at du kan ikke stole på legemidler lenger! 

Videreført med argumenter som at de tjener penger på det...

Bare for å si det helt klart (jeg hadde nesten lyst til å gå bort til bordet og si det, men jeg prøver stort sett å ikke oppføre meg alt for rart heller): Nei, det er virkelig IKKE sånn at du stort sett ikke kan stole på legemidler! Stort sett KAN du stole på legemidler (her kan det sikkert være forskjeller mellom land, så la oss holde oss til Norge nå). Den "logikken" om at folk tjener penger på å lage medisiner, som om at det er galt,  gjør meg så sint, og den er potensielt ordentlig farlig...

For, ja, alle som er profesjonelle tjener penger på at folk trenger/vil ha tjenestene våre. Eller mener du at hvis du kan noe så skal du ikke tjene penger på det? Rørleggere "tjener penger på at doen din ikke funker", bonden "tjener penger på at du er sulten", leger "tjener penger på at du er syk", og legemiddelselskapene "tjener penger på å lage medisiner".

Hvis Alexandra blir syk så vil jeg SELVSAGT til den fantastiske barneavdelingen på Ullevål eller Rikshospitalet, der legene SELVSAGT får betalt for den jobben de gjør. Eller, hvis du vil kjøre dustelogikk så tjener de penger på at barn er syke. Det er jo forsåvidt helt sant, og aldri i verden om jeg tviler et mikrosekund en gang på om Alexandra skal til legene som "tjener på at hun er syk", enn en ikke-profesjonell, som bare syns barn er søte vesener. Det kan jeg virkelig ikke skjønne at noen andre skulle ønske heller...

Så fins det helt klart unntak overalt, også legemidler, men det er derfor vi har strenge kontroller av feks medisiner før de blir godkjent som medisiner (merk: dette gjelder såkalt skolemedisin, "alternativ medisin" har ikke den typen kontroller, og de kan gjøre omtrent hva de vil - MYE tryggere, selvsagt *ironisk latter*). Og selv om det til og med kan skje at noe går igjennom streng kontroll, og faktisk allikevel ikke er bra, så er det mye mer farlig å la være å lytte til det legen forteller deg at du skal gjøre, enn å lytte, og ta de legemidlene du blir anbefalt. Og du? Anekdoter er anekdoter; om du har et moteksempel så betyr ikke dette at det jeg sier er feil ♥


Det handlet faktisk litt om nettopp legemidler som du KAN stole på(!) på instastorien i dag også - nærmere bestemt HPV-vaksinen. Jeg fikk respons om at vi som er for gamle til å få vaksinen, og det vel for det meste uansett er "for sent" må passe på å ta celleprøve jevnlig. Det er selvsagt sant! #sjekkdeg - ta celleprøve ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *