Hopp til innhold

Gratulerer med 7 års-dagen!

...til bloggen ♥ (noen timer på etterskudd)

I går, for 7 år siden, satt jeg på kontorlesesalsplassen min og var egentlig litt bakfull. Jeg hadde vært ute med flere kolleger fra UiO dagen/kvelden før (feiring av et vel gjennomført prosjekt), og sent på kvelden, jeg tror kanskje det var på Beer Palace, etter noen glass vin for mange (:P) hvisket jeg fnisende til Jonas: jeg har lyst til å starte en rosablogg, om kjernefysikk og forskning og sånn... Jonas' spontane reaksjon var Jaaah, det MÅ du gjøre!

Så da satt jeg på plassen min, den 6. september 2011, og lurte på om jeg skulle lese artikler, skrive på egen artikkel, forberede undervisning, eller gjøre noen simuleringer, men som sagt var jeg ganske klein, og det som overskygget alt var Jonas sin entusiasme. Så jeg googlet, og fant en nettside med knappen "ny blogg". Jeg trykket på den, og rose-blogg.blogspot .com ble født: Og lur ikke på dét; denne bloggen startet som en joke, og et sted å få ut frustrasjon, men så vokste den etterhvert til så mye mer...♥

I dag jobber jeg mer med bloggen en noen gang.

Jeg lever ikke av den - direkte, men indirekte er det absolutt bloggen jeg lever av (jeg håper at det om ikke lenge vil være mulig å tjene penger på bloggen også, men vi får se hvordan det går 🙂 ). Bloggen er "limet" i alle de tingene jeg gjør, og uten å ha hatt denne bloggen hadde jeg ikke fått til de andre tingene jeg har gjort heller. Bloggen ga meg muligheten til å få min egen stemme; skrive i Aftenposten, Dagbladet, Foreldre & Barn. Abels Tårn, Tidenes morgen, Big Bang...

...og ikke minst har det blitt mange foredrag. Jeg har (eller skal) feks snakket for Norgesfôr, ONS, NHO, Jenter & Teknologi, Norsk Industri, MatNat-fakultetet i Bergen, og ganske mange fler 😀

Alt, selvsagt kombinert med den fagkunnslapen jeg har, om thorium, kjernekraft, ulykker, atomvåpen, og ren kjernefysikk.


Denne uken har vært absurd slitsom, men også god, og den illustrerer de forskjellige tingene jeg får lov til å være med på, og hvordan det ser ut til mitt lille enkeltmannsforetak faktisk kanskje kommer til å gå rundt: Mandag sto jeg foran kamera hele dagen, for en film til en konferanse med et stort, norsk konsulentselskap. Onsdag holdt jeg foredrag med Studentparlamentet og Forum for Vitenskapsteori  som oppdragsgivere, og i går sto jeg på scenen i NHO-bygget hele dagen, som konfransier da Næringslivets NOx-fond feiret 10-årsjubileum. I alle disse settingene er jeg Sunniva Rose - kjernefysiker og (rosa)blogger, og jeg hadde ikke fått oppdragene hvis jeg kun var kjernefysiker 🙂

Dette innlegget burde selvsagt ideelt sett ha kommet i går kveld, men siden verden sjelden er helt ideell kommer det nå 😉

Etter at jeg var ferdig med 10 timer på høye hæler og fullt fokus på 30 foredragsholdere, var jeg ikke så vond å be da Anders foreslo at vi møttes på Champagneria for å spise og drikke. Så da ble det litt tapas, en flaske cava, og til slutt et glass Champagne, for å feire blogg-7-åringen, 4 tøffe dager som ble gjennomført på en god måte, og Anders som hadde hatt et stort gjennombrudd på jobb. Selvsagt komplett med noen skikkelig diskusjoner om kjønn, teknologiutvikling og programmering, og jeg som ble sur. Det ga seg heldigvis da vi la oss 😛

Jeg håpet å få noen fine bilder, da, men det gikk ikke - så dere får nøye dere med noen skikkelig stygge istedetfor:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *