Hopp til innhold

Oppskrift: Kokoslaks

Endelig fredag, og nok plast for en liten stund. Tror ganske sikkert ikke jeg har skrevet siste innlegg om plast, men føler vi trenger en liten avveksling i dag...jeg har fått sååå mange fine og gode innspill fra dere på hele plastproblematikken, så jeg kommer absolutt tilbake. Lover ♥

Men! Nå er det plutselig helg, og etter en lang uke har jeg bare lyst til å dele en av mine nye favorittoppskrifter på fisk (og fisk skal man jo helst spise tre i uken av - visste du det?). For mange er dette kanskje ikke en "helgeoppskrift", siden man gjerne bruker mer tid på mat i helgen, men hvis ting går i ett - som det gjør for meg - så er denne perfekt (altså; Alexandra og jeg har spist eggerøre som middag tre dager denne uken, Anders var ikke med en gang, fordi han var på jobb - ergo er dette per nå avansert helegmat 😛 ). Denne oppskriften passer veldig fint for de som gjerne vil spise fisk, men syns det er greit at fiskesmaken "kamufleres" litt. Jeg skal ikke si noe om hvem av oss her hjemme som har det sånn, men jeg kan tenke meg det er en del flere der ute som kjenner seg igjen...;)

 

For de som følger meg på Instagram (⇒sunnivarose) så vet dere at jeg har delt denne oppskriften der tidligere, men jeg syns det er veldig greit å samle oppskriftene i innlegg her på bloggen også - selv om det altså går an å klikke seg frem på "oppskrift"-highlights og finne denne der 🙂

Dette er altså Kokoslaksog den har "alt": Den er enkel, lages i én form - og den lager seg ca selv, den er kjempegod, og den er sunn ♥ Ingrediensene ser du på bildet over:

4 biter laks (frossen, som helst bør ha tint så mye som mulig) ♣ 1 stor purre ♣ 1 brokkoli ♣1 paprika (jeg har brukt rød, men gul elller oransje ville også ha fungert kjempebra!) ♣ hvitløk (4/5 fedd, hvis du er glad i hvitløk, som meg 😉 ) ♣1 boks kokosmelk ♣ lime- eller sitronsaft ♣ 2 egg ♣ karri ♣ salt og pepper

Visste du forresten at en god, moden lime skal se sånn ut som på bildet over? Altså være ganske gul - IKKE knall grønn? Dette lærte jeg selv ganske nylig... De fleste velger vekk de gule limene, noe som gjør at man får en kjipere lime, pluss at det blir mer matsvinn. Ukens tips, der, altså 😉


Start med å sette ovnen på 200 grader, og så er det bare å følge bildene under:

(Kanskje litt vanskelig å se, men det står at laksen er skåret i to 🙂 )

Denne oppskriften kan fungere som en slags basis, der du gjerne kan bruke hvit fisk, istedet for laks, du kan bruke annen/mer paprika, grønne bønner, blomkål, squash, sukkererter, gul eller rød løk...fantasien setter begrensingene! Oppskriften kan også gjøres enda mer "hektisk hverdags"-vennlig, ved å bytte de friske grønnsakene her med frossen, oppskåret purre, frosne grønne bønner, frosne brokkolitopper - da blir det hele ganske easy peasy 😀

I kveld skal jeg riktignok være med Anders på et jobb-event, så det blir ingen middag her hjemme da, og i morgen skal vi i 30-årsbursdag, men på søndag, da blir det kokoslaks på oss ♥

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *