Hopp til innhold

Vi gifter oss på Frognerseteren

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe om bryllupet, så da er det sannelig på tide igjen 🙂 Det er vel mest fordi det har vært noen VELDIG hektiske uker, og vi ikke har fått gjort noe som helst mer med bryllupsplanleggingen, samt at det har vært andre temaer jeg har «vært nødt» til å skrive om, men, som overskriften sier: Nå har vi landet lokale, og det er altså vakre, vakre Frognerseteren.

Bilde lånt fra frognerseteren.no

Jeg tenkte å si litt om hvorfor vi bestemte oss for akkurat dette lokalet, for vi var innom mange forskjellige steder og løsninger...

Kravene vi hadde til sted var at det skulle gi den lune, gode, romantiske atmosfæren som et bryllup i slutten av februar fortjener. Grunnen til at jeg i utgangspunktet foreslo vinterbyllup for Anders var jo nettopp det at om vinteren er ikke været en X-faktor – du VET det kommer til å være mørkt og kaldt (ja, det kan gjerne både være regn og snø, men uansett så er det surt og kaldt og mørkt 😉 ), og dermed må man ha et lokale som fungerer perfekt i den settingen. I stedet for å se for meg at vi står ute i en hage og skåler i strålende sol (som man jo ALDRI kan garantere) ser så jeg for meg et slags «vinterpalass» med fyr på peisen – som du KAN garantere, så lenge du har det rette lokalet.

Bilde lånt fra frognerseteren.no

Nå er det riktignok mange fine steder som har peis og «lun» steming, men vi landet altså ganske lett på Frognersteren da vi først hadde vært der på befaring og samtale med hovmester-Walter. Det er tre hovedgrunner:

 1. Frognersteren er et nydelig lokale for vinterbyllup, med både laftede vegger, nydelige treutskjæringer, og selvsagt peis – det er akkurat det «vinterpalasset» vi ser for oss
 2. Frognersteren er ikke et «lokale som også kan fikse god mat», det er en skikkelig restaurant, som betyr at maten har ordentlig høy kvalitet (jeg har spist her mange ganger, og jeg har alltid vært veldig fornøyd)
 3. De tilbyr «Full pakke», som betyr at vi nesten ikke trenger å tenke på noen ting: I «Full pakke» ligger det at vi betaler en kuvertpris som selvsagt dekker mat (jeg har lyst til å gå for 4-retter) og drikke, det er musserende og fingermat etter vielsen, kaffe avec, bryllupskake og andre kaker (det er lov å ha med egne kaker, men det er fullstendig unødvendig), hjemmelaget konfekt (jeg har vært i bryllup på Frognerseteren før, og konfekten var nydelig), blomster og pynting. Når det gjelder drikke så er polycyen at ingen skal ha tomt glass – altså er det ikke noe sånn «ett glass musserende, ett glass til forrett, to glass til hovedrett»-opplegg, som blir alt for lite når man sitter til bords i fire/fem timer. Og det er noe som er viktig for både Anders og meg, for det å sitte og vente med tomt glass (når man sitter så lenge til bords) er dessverre noe man husker – og ikke på en positiv måte. Med «Full pakke» vet vi også akkurat hva ting kommer til å koste, og det er jo ganske deilig å ha et klart forhold til dét 🙂 Vi slipper også å skulle forholde oss til mange forskjellige leverandører, og vi slipper å tenke på at vi skal pynte eller rydde opp dagen etter.

Som jeg har skrevet tidligere så skal vi ikke gifte oss i kirken, og det er derfor litt viktig at vi vil kunne få den ordentlig, høytidelige stemningen rundt vielsen vår – som vi også får på Frognerseteren ♥

Nå kan vi checke av dato, forlovere, sted, kjole, fotograf (tror jeg), toastmaster, bryllupssko (både Anders og jeg), brudepikekjoler. Vi har landet på hva slags ringer vi skal ha, og hva som skal inngraveres, så de er det bare å bestille nå. Anders skal ha på seg smoking – som han har, men han skal (antageligvis) bestille seg en ny og finere – det er også bare å gjøre, ganske enkelt og greit.

I går brukte vi kvelden på å jobbe med invitasjoner: Nå som vi endelig har stedet booket, og tidsplanen for dagen klar (trooor vi – vi skal dobbelstjekke med hovemester for å sjekke at han ikke har noen motforestillinger) er det bare å få ut invitasjoner. Det begynner vel strengt tatt å haste litt, med under 5 måneder til dagen...


Apropos hektiske uker: Jeg har hatt gråten i halsen litt for ofte i det siste, så vi fant ut at helgen som kommer, da skal vi reise bort og bare være sammen – uten oppvask og rot ♥ Vi tar turen til Geilo og Vestlia Resort, og det skal bli skikkelig fint med en kjærestehelg, med bare avslapning, spa, mat, drikke, og en gåtur eller to.

 

Vi gleder oss til å gifte oss på Frognerseteren!

 

4 kommentarer til “Vi gifter oss på Frognerseteren

 1. Cecilie

  Kan du pliiis skrive noe om denne: https://www.dagbladet.no/kultur/feil-fra-folkeopplysningen-om-tsjernobyl/70270993

  Han skriver at: Rapporten forelå i mars 2006. Den konkluderer med at mer enn 40 000 av dem som deltok i oppryddingsarbeidet (de såkalte liquidators) vil utvikle kreft, 800 av dem leukemi. I tillegg regner man med at mer enn 65 000 av dem som bodde i evakueringssonen og den kontrollerte sonen (SCZ), også vil utvikle kreft. Til sammen regner WHO med at mer enn 4000 av alle disse krefttilfellene vil være fatale.

  Så forventer WHO også at 800 000 mennesker, av en befolkning på 6 millioner, i Russland, Ukraina og Hviterussland, som ble rammet av det radioaktive nedfallet, også vil utvikle kreft. 5000 av disse tilfellene vil også ha dødelig utfall. Til sammen gir det altså mer enn 9000 krefttilfeller med dødelig utfall som følge av Tsjernobyl (Pdf- fil kan lastes ned her. Tall framkommer i rapportens side 108).

  Som ikke i det hele tatt stemmer med konklusjonen som står i artikkelen slik jeg leser det. De mener tydeligvis at tabellen fra 1996 er konklusjonen i artikkelen? Blir heeeeelt matt!

  Svar
  1. Sunniva

   Gaaah :/ Jeg må jo nesten kommentere, men før jeg gjør det er jeg nødt til å lese skikkelig i The Chernobyl Forum (en ting som kan sies med én gang er at selv med de tallene de kommer med her: 9000 døde, så er det fremdeles riktig det som fremstilles i Folkeopplysningen - at ingen kraftmåte har så lave dødsfall per TWh produsert energi, og 9000 over mange år er fremdeles lavt)... Men antar jeg kommer til å si noe i Sunniva Svarer på facebook i morgen, og så håper jeg at jeg får tid til å skrive mer om det her inne ganske snart 🙂 https://www.facebook.com/pg/Sunniva-Rose-142584129266199/videos/?ref=page_internal

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *