Hopp til innhold

Oppskrift: Kylling, spinat og parmesan

Denne uken må avsluttes med en oppskrift igjen, tenker jeg - for å runde av alt som har handlet om stress og debatt og sånn 😛 Det går i fårikål-rester her akkurat nå, men den oppskriften jeg skal dele med deg hvis du leser litt videre, kommer jeg helt sikkert til å lage i løpet av uken som kommer, når bare fårikålgryten har blitt tom 😉

Denne gryten har blitt en ny hurtigfavoritt her hjemme: Kylling med spinat, fløte og parmesan - det er godt. Punktum. Oppskriften er enkel og rask, og hvis du leser videre kan du se hvordan du kan lage den enda enklere og raskere også - for de av oss som er opptatt av at maten skal smake godt, og være næringsrik, men rask og enkel å lage.

- Ingredienser -

fløte ♣ salt og pepper ♣ purre (eller løk) ♣ sjampinjong ♣ en pose spinat ♣ kylling (jeg har blitt utrolig glad i kyllinglårbiff, men filet funker selvsagt også utmerket) ♣ estragon ♣ parmesan ♣ smør ♣ Dijonsennep

(Smør og Dijonsennep glemte jeg å ta med på bildet...)

For å kunne gjøre denne retten enda mindre avhengig av planlegging kan den ferske spinaten byttes ut med frossen spinat (ikke den hakkede typen), du kan bruke sjampinjong og purre som du har skåret opp og fryst ned, og du kan bruke frossen, ferdig oppskåret kylling 🙂

Jeg elsker å bruke wokpannen min til å lage denne typen "gryteretter", og da er det bare å se på bildene for fremgangsmåte:

Denne retten er forresten en ypperlig måte å bruke opp spinat som begynner å bli litt trist. Jeg hadde en pose fersk spinat (som dere jo ser lenger opp), men den var ikke spesielt lekker lenger, og jeg ville ALDRI brukt den hvis den skulle blitt spist fersk, men oppvarmet i en gryte som dette går det utmerket ♥

Velbekomme, og nyt søndagskvelden!

3 kommentarer til “Oppskrift: Kylling, spinat og parmesan

 1. Bjarne

  Denne oppskriften brukte jeg til middag i dag 🙂 Har tatt med alle ingredienser inklusive (sannsynligvis) bestrålt estragon 🙂

  Svar
  1. Bjarne

   Glemte å nevne at det smakte helt fortreffelig 🙂
   Fløten tar sannsynligvis til seg all smaken fra pannen når den putrer 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *