Hopp til innhold

Brudekjole, humanismetanker og bryllupskakedinosaurer

Det går fremover - ikke bare tiden, men også tingene vi har fått unnagjort mot bryllupet. Det ser faktisk ut til at vi skal komme i mål; og for en (les: meg) som for noen uker siden var sikker på at vi ikke kom til å få vigsler og var klar for å søke etter en som kunne vie oss på mittanbud.no, så er det ganske godt å kjenne at nå har vi alle de viktigste tingene. Om vi ikke gjør noe mer nå, så kommer det allikevel til å bli en bra dag (ikke at jeg er klar for å ikke gjøre noe mer - det er en del detaljer og ting jeg absolutt vil ha den dagen, vi bare trenger dem ikke absolutt...)

I går møtte vi altså seriøst to av verdens mest entusiastiske damer. Først, på morgenen, var det fotografen vår. Vi har landet på Ann Sissel Holthe og etter å ha hatt et langt møte om selve dagen, pluss prøve/kjærestefotgrafering skjønte vi at hun er akkurat så skjønn som vi trodde. Jeg er enda mer fornøyd nå med at hun skal fotografere oss den 23. ferbuar! På ettermiddagen hadde vi dagens andre, viktige møte (egentlig enda viktigere, kan man vel si?), nemlig med hun som skal vie oss. Hun visste vi ikke så mye om på forhånd, men hun viste seg å være ca like entusiastisk som Ann Sissel, og akkurat dét er jo veldig hyggelig!

Vi har landet på å ha vigsler fra Humanistiforbundet (HUFO), og det kjennes veldig riktig ut. Jeg fant ut ganske tidlig at jeg faktisk ikke ville ha vigsler fra Humanetisk Forbund (HEF), fordi jeg opplever dem som litt antireligiøse (enkelte mer enn andre). Hverken Anders eller jeg er antireligiøse - vi er tror bare ikke på neon gud, men om andre tror på gud så er det helt fint, så lenge de ikke mener at politikk skal styres ut i fra hva en eller anenn gud skulle mene, og argumentere med dette til på bestemme over folks kropper, feks. Men, altså, i mitt hode så kan ingen ha monopol på humanisme, og det er derfor mulig å være både religiøs og humanist. Jeg må innrømme at jeg blir lei meg når jeg hører om folk som ikke får spille feks Ave Maria i Humanetsik begravelse, når det har vært favorittsangen til den som er død, feks, fordi det er en religiøs sang. HUFO har ingen problemer med om man har lyst til å ha religiøse sanger, feks, og det liker jeg ♥ Litt Kardemomme-love(n) og Alle skal med i kjønn forening 😉

Dette betyr forresten ikke at jeg ikke mener at HEF gjør veldig mye bra - konfirmasjonsopplegget deres syns jeg feks er helt supert. Jeg har jo til og med også holdt tale i en HEF-konfirmasjon... Jeg bare kjenner at nå når jeg skulle involvere et eller annet forbund/samfunn i en stor og viktig begivenhet i mitt liv, så kunne det ikke være noen jeg kjenner at jeg har grunnleggende uenigheter med. Da kunne jeg like gjerne ha giftet meg i kirken; fått med Gud, som jeg overhodet ikke tror på, men også det fine huset og fint prat om kjærlighet.

Konklusjonen er uansett: Åse Kamilla fra HUFO vier oss den 23. februar, og det kjennes VELDIG riktig ut!


I dag har jeg plukket opp brudekjolen fra skredder, og nå sitter den sånn at jeg enkelt kan danse hele natten med armene over hodet, uten problemer. Eller, problemer vil jeg kanskje få, men da er det ikke på grunn av at kjolensitter for stramt rundt armen 😛

I følge bryllupshjelperen.no så gjenstår det 55 gjøremål før bryllupet - en del av dem har en automatisk tidsfrist på 23. juni... Her kan kanskje Bryllupshjelperen legge inn at det er forskjell på hvor tidlig man må være ute om man gifter seg i høy- eller lavsesong, for man trenger ikke å bestille rom til bryllupsnatten et halvt år i forveien når man gifter seg i februar 🙂 Mange av disse 55 gjøremålene er vi forresten nesten ferdige med, det bare er noen småting å fikse på, liksom. Uansett så er det utrolig deilig å ha en sånn ferdig liste å gå ut i fra, som vi kan krysse ut etterhvert som vi er helt ferdige 😀

En av de tingene som er nesten i boks, men ikke helt, er  bryllupskaken. Anders er ikka glad i marsipan - da er det litt dumt å ha marsipan på akkurat denne kaken 😛 I tillegg må jeg gi beskjed til Frognerseteren at vi skal ha kaketopp, nemlig to dinosaurer, som jeg kjøpte i går 😀 Det er jo, som nevnt tidligere, et slags #geekonfleek-tema ("tema") i bryllupet, og selv om hverken Anders eller jeg er paleontologer eller noe liknende, så er jo dinosaurer både sciency og geeky. Sånn ser dinosaurene ut nå...

...og når jeg er ferdige med dem skal de se ca sånn ut:

Disse gleder jeg meg skikkelig til å fikse...så da trenger jeg å gå en tur innom Panduro til helgen, og håper at jeg får tak i en liten flosshatt og sløyfe, og noe tyll og bling. Det kommer til å bli så bra - det er jeg faktisk sikker på 😀 😀


Neste uke skal jeg snakke med blomsterdekoratør, på mandag, og på onsdag skal jeg ha prøvetime med frisør. Frisøren skal også sminke meg; jeg er skeptisk, men håper å kjenne meg trygg etter prøvetimen. Jeg har kommet frem til at jeg ikke orker å ordne egen sminke akkurat den dagen - jeg har lyst til å bare vite at noen andre gjør meg fin, og at jeg kan slappe helt av og drikke champagne og skravle med Charlotte og Ingrid ♥ Her er blomsterinspirasjonen jeg skal ta med meg til dekoratøren på mandag, forresten...

...så blir det spennende å se hva de kan få til innenfor budsjettet.

Uansett: O.M.G. Nå begynner det virkelig å nærme seg!

4 kommentarer til “Brudekjole, humanismetanker og bryllupskakedinosaurer

 1. Frode Tennebø

  Hei.

  Først vil jeg bare si at det er veldig bra at dere har funnet en seremoni som passer dere - det er det viktigste. Dette er på ingen måte kritikk, men ettersom jeg er frivillig i HEF tenkte jeg at jeg skulle bare nyansere fremstillingen litt.

  HEF har ingen policy som forbyr sanger/musikk/innslag med religiøst innhold. Det som skjer er at hver enkelt seremoniansvarlig avgjør innholdet basert på en totalvurdering. Dette fordi at HEF som organisasjon og den enkelte ansvarlige, skal kunne stå inne for helheten. Som et litt ekstremt eksempel på en tilsvarende omvendt situasjon, så er jeg litt i tvil om "Anarchy in the U.K." ville ha gått gjennom sensuren i en kristen begravelse. Jeg har ikke opplæring på dette selv, men de jeg kjenner som er gravferdstalere er ganske så liberale på hva som tillates. Jeg vet at det har forekommet at innslag har blitt nektet, og det er selvfølgelig leit for de som det angår. Jeg tror/håper ikke problemet er stort.

  Men du har rett i at HEF er/oppfattes som anti-religiøse. Det jeg legger i det, er at de/vi er imot all (organisert) religiøs påvirkning på samfunnet og enkeltmennesker som man ikke har valgt selv, sist sett i abortdebatten rundt ny regjering (, men eksemplene er mange). Men de/vi er ikke imot personlig tro så lenge dette ikke begrenser andres tro/ikke-tro. Gir det mening?

  Gode ønsker! 🙂

  Svar
  1. Sunniva

   Hei Frode, og takk for fin kommentar!
   Jeg har forstått det som om at det ikke er greit med religiøse sanger, men det kan selvfølgelig være at det bare er de tilfellene der enkelt-seremoniledere har satt ned foten. Jeg syns uansett det er trist at man skal gjøre det, men det virker det som om vi er enige i 🙂 Og, du har selvsagt helt rett i at det er mange sanger du garantert ikke ville fått spille i en religiøs seremoni, men jeg tenker at man på et vis da er like sneversynt, og at det ikke løser noe å slå tilbake i motsatt retning, hvis du skjønner?

   Også enig med deg i det med at religion ikke skal styre samfunnet, og dine observasjoner av politikken den siste tiden.

   Svar
   1. Frode Tennebø

    Ja, et siste ønske synes jeg det skal være takhøyde for i alle lag. Jeg tror og håper det er de mest ekstreme tilfellene av nekt vi har fått høre i mediene, og at det stort sett går greit. Enig: "Øye for øye, tann for tann." er sjelden produktivt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *