Hopp til innhold

Hva så?

Nrk melder at 60 000 mennesker demonstrerte mot kjernekraft i Tokyo, og viser selvsagt bilder av demonstranter iført sånne "Skrik"-masker(og det gir oss jo ikke akkurat hyggelige assosiasjoner og er jo bare et  superbillig triks). Men jeg tenker bare hva så, liksom?! 60 000 mennesker i Tokyo, det er nada. Det bor 37 millioner mennsker i "stor-Tokyo". 60 000 mennesker er 0.16% av stor-Tokyo, eller det samme som at én av 600 går i demonstrasjon. Seriøst, er det virkelig noe å skrive om? Ville Japanske medier ha skrevet om at 1500 mennesker demonstrete i Oslo mot kraftledninger i Hardanger, mon tror?

Altså, det var UFATTELIG tragisk det som skjedde i Japan den 11. mars 2011, og da tenker jeg på jordskjelvet og tsunamien og alle de som døde som konsekvens av denne naturkatastrofen!! Nedsmelting av en reaktor er selvsagt ikke bra, og kjernekraftindustrien i Japan burde kanskje ha gjort noe med  Fukushima-kraftverket - som tross alt er et av de eldste kraftverkene i verden... Men hallo, selv etter at alt har gått galt  er det ingen som har dødd som følge av ulykken ved kjernekraftverket, og så vidt jeg vet er det heller ingen andre enn arbeidere som har fått større stråledoser enn man strengt tatt skal. Og selv arbeiderne har klart å holde stråledosene innenfor det som gjelder i katstrofe-sammenheng, for ja, det er faktisk regler som gjelder da også!

Bare se for deg at "alt går galt" med en demning i Kina, med en middels stor landsby med ca en 500 000 mennesker i nedenfor denne, hva tror du skjer da liksom? Omtrent alle dør!!!

4 kommentarer til “Hva så?

 1. Torkil

  Kanskje viktigere at den japanske statsministeren nå sier han er imot kjernekraft og at han hadde mareritt om at hele Tokyo var utslettet? Kunne hele Tokyo måtte bli evakuert?

  Svar
 2. Sunniva

  At den japanske statsministern nå er i mot kjernekraft er mer av en nyhet enn at noen få demonstrerer mot kjernekraft, ja.
  Hva den japanske statsministeren drømmer om natten er ikke veldig intressant (annet enn for Se&Hør-leseren i meg).

  Jeg kan ikke se at hele Tokyo kunne ha måttet bli evakuert, nei.

  Svar
 3. id

  Her er forresten litt mer informasjon om den demningen du nevnte, Banqiao:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Banqiao_Dam

  Høyeste antall omkomne i én enkelthendelse, noe som fører til at vannkraft klatrer over atomkraft i antall dødsfall pr. terawatttime, i følge denne karen:

  http://nextbigfuture.com/2008/03/deaths-per-twh-for-all-energy-sources.html

  Sjekk ut hvordan den kjipe kølkrafta (inkl. gruver) på en elegant måte topper lista (ikke overraskende).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *