Hopp til innhold

Ukens avstemming: kan nøytrinoer bevege seg raskere enn lyset?

Må Einstein gå hjem og legge seg, evt snu seg i graven fordi han tok feil? Eller er det bare fjaseresultater? Er det aliens eller Gud som tuller med oss, eller har nøytrinoer negativ masse?!

Yes, enkelt og greit, altså; kan nøytrinoer reise raskere enn lyset?
La oss avgjøre dette én gang for alle, og mye raskere enn all verdens labber kan klare 😉
Hva tror DU?!

Stem, stem, stem!
Smask 😉

7 kommentarer til “Ukens avstemming: kan nøytrinoer bevege seg raskere enn lyset?

 1. blog

  På alternativmessen i fjor var jeg på et foredrag med Albert Einstein (kanalisert fra den andre siden såklart) og han virket ganske glup, så jeg stemmer NEI.

  Svar
 2. Anonym

  Jeg kanaliserte Gro Helen Tørum her en dag. Det va'kke noe særlig, tror jeg skal prøve Mira Craig neste gang.

  Svar
 3. blog

  Nei det var visst ikke noe stress for medium-dama. Hun bare lukket øynene, og plutselig var han der ikke sant!

  Men selv om Albert virka som en ganske nice fyr var han helt uinteressert i å diskutere fysikk, særlig med den lille gjengen fysikere som hadde stilt opp. Av en eller annen grunn syns han visst det var mye fetere å diskutere selvutvikling med batikk-gjengen som spurte om 2012 og sånn. Så helt samma karen er han ikke lenger hvertfall!

  Da de fysiker-folka spurte om de andre på den andre siden ertet Albis for den kosmologiske konstanten svarte han at ingen erter hverandre på den andre siden, så det høres jo chill ut hvertfall!

  Svar
 4. blog

  Det er forresten noe fjernt med WordPress-integrasjonen til Blogger tror jeg, jeg heter jo ikke blog liksom!

  *klemz fra Anders*

  Svar
 5. themadscientists

  Hei, Sunniva. Spennede spørsmål!

  Jeg mener at bevegelsesmengde hurtigere enn C kun kan skje hvis streng teori viser seg å stemme, og "branes" finnes. slik at forklaringen blir at nøytrinoene tar seg en ekstra-dimensjonell geometrisk snarvei utenfor vår 4-dimensjonale referanseframme.
  Hvis jeg forstår kvante teorien rett, så vil Plancks konstant som den minste mulige rasjonelle energimengde i vår referanseramme hindre en hastiget på mer enn C uten å gjøre E uendelig høy.

  Hvis det motsatte er tilfellet så må man revurdere hele det teoretiske grunnlaget for standard modellen, og både den spesielle og genrelle relativitets teorien. Noe jeg ser som meget usannsynlig siden disse teoriene er bestått alle eksperimenter som er foretatt.
  I tillegg til at fysiske fundamenter som kausalitet og energikonservasjon ville falt sammen.

  Kvantemekanikken med sine superposisjoner, path-integrals og entanglements er unektelig meget rar til tider, men så rar tror jeg ikke at den er! 🙂

  Avslutter med å takke for en finfin blogg, og sitere min store fysikkhelt :

  "Nature only use the longest threads to weave her patterns, so that each small peice of the fabric represents the entire tapestry."

  Richard Feynman

  Vegard 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *