Hopp til innhold

Tre favoritter på Nuklidekartet

Hei alle fine!
Nå er det (snart) vår, og hva passer vel bedre for meg da enn å dele med dere mine topp tre favoritter på Nuklidekartet? (Jeg hører <3 aktinider <3 er veldig trendy denne våren ;))


 1. Thorium. Element nummer 90, fins i naturen med 142 nøytroner, som thorium-232. Lett radioaktivt; sender i hovedsak ut alfastråling.

 Fine fine thorium:)

 1. Uran. Element nummer 92, fins i naturen i hovedsak (99.27%) med 146 nøytroner, som uran-238. I tillegg består naturlig uran av uran-235 (0.72%) og uran-234 (0.005%).

Elsker disse glassene med uranforbindelser! Fant dessverre ikke noe plutonium, og thoriumen gjorde seg ikke noe særlig, men uranet er jo bare nydelig.

 1. Plutonium. Element nummer 94, fins ikke i naturen, men produseres fra uran i et kjernekraftverk som drives med standard uranbrensel.

Dette er altså for tiden mine favoritter, hva er ditt favorittgrunnstoff om dagen?
  Smask til alle dere superstejerner <3<3<3

  4 kommentarer til “Tre favoritter på Nuklidekartet

  1. Kaja

   I en lang uke i Oslo Konserthus med 400 sangere og musikere, pluss 1400 i salen, var det litt underskudd av grunnstoffet jeg tenker på. Såpass at folk fikk illebefinnende og ramlet sammen under konserten. Fant det igjen på Nordseter i helga, og er veldig veldig glad i det om dagen. Du kan jo gjette hvilket det er. 🙂

   Svar
  2. Cecilie

   Vankselig å velge... liker godt thorium, uran og plutonium akkurat som deg, men er også veldig glad i protactinium og einsteinium og karbon og hydrogen og egnetlig alle, HeHe...

   Svar
  3. Sunniva

   Nei, det skal jo ikke være lett...det er jo så fryktelig mye å velge i 😉
   Må jo innrømme at jeg som Kaja over her også er svak for oksygen <3

   Svar

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *