Hopp til innhold

God helg! (stråledoser)

Fantastisk, god, solfylt ettermiddag alle sammen 🙂
Nå er det snart helgen, men før jeg drar for å plukke opp Alexandra i barnehagen måå jeg bare dele denne med dere:

Dette med stråledoser er ikke så veldig lett, men jeg tenkte at denne figuren ihvertfall kan gi dere et slags inntrykk av størrelsesorden og farlighet på stråledoser (men det er en del faktorer som spiller inn på hvor skadelig en stråledose er, som ikke dekkes her, altså)... Nederst har jeg "ringet" rundt de typen doser som de stakkars brannmennene som ble sendt inn i den brennende Tsjernobyl-reaktoren ble utsatt for. -Akkurat dette tror jeg ingen vil anbefale, altså. Lenger opp har jeg ringet rundt den laveste dosen som gir noen som helst forhøyet sannsynlighet for kreft (en del vil nok hevde at man må til høyere doser for å se noen sammenheng). Men det er jo mye vi gjøre/ikke gjør som også er med på å øke sannsynligheten for kreft uten at vi bryr oss nevneverdig; greit å ha i bakhodet, liksom 😛
Såh, da er det bare å ønske GOD HELG!!!!
Føler meg ikke akkurat superpen i dag, så dere får nøye dere med et litt blurry bilde av meg - det er med hjerte da 😉

PS: Siden jeg har nevnt Tsjernobyl kom jeg på at jeg skal på TeVe (TV2), om ikke alt for lang tid...;)

-S

6 kommentarer til “God helg! (stråledoser)

 1. Anonym

  Den var fin. Har savnet ett slikt oppsett...

  Du er flink Suniva. Er en sann glede å lese det du skriver. For meg så kommer dine strofer så alt for skjeldent. Men jeg er tolmodig, for den som venter på noe godt.....

  God helg og en varm klem (noe radioaktiv) til deg.

  mvh

  Per A

  Svar
 2. Sunniva

  Ja, den er veldig kul:D
  Vurderte denne framfor den jeg faktisk postet; men jeg syns det var litt greit med den andre som bare ga en veldig grov oversikt...

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *