Hopp til innhold

Sustainable luxury…

I går kveld var jeg på Volvo-event ifbm lanseringen av deres nye Volvo V60 Plug-in Hybrid - på mitt språk; sånn derre ny hybridbil fra Volvo 😛 Jeg var der for å diskutere hvorvidt det å tenke/være miljøvennlig er trendy, om dette i såfall er et problem og hvorfor "grønne" biler så langt ikke har vært noen kjempesuksess. Det ble jo mye synsing, men for en realist var det ganske så deilig å få lov til å gjøre dét for én gangs skyld også 😉 Dessuten fikk jeg med poenget mitt om at det å velge batteri framfor diesel/bensin ikke nødvendigvis betyr mindre utslipp/mer miljøvennlig; hvis el'en er produsert på en skitten måte (feks aller verst: ved kullkraft) vil det jo på ingen måte spare miljøet at du har el- eller hybridbil - da vil det sannsynligvis være mer miljøvennlig å brenne oljen direkte i bilen...:/

 

Var veldig gøy å få være med; ble en hyggelig debatt/samtale, god mat og drikke, og en kjempefin minikonsert med Haddy - den likte jeg kjempegodt 😀

PS: Da jeg syns det er upraktisk, og til og med litt pinlig, å drasse rundt på et stort speilreflekskamera til enhver tid blir bildene av denne kvaliteten - jeg får bare beklage...:P

 

 

6 kommentarer til “Sustainable luxury…

 1. Anonym

  Det finnes speilløse systemkamera nå som er ganske bra. (Mindre enn speilrefleks, men som gir like bra bilder.) Noen av dem kan man til og med få i rosa, om man liker slikt.

  Svar
 2. Anonym

  Men nå er det viktig å også få fram at ved elbil/hybridbil slipper du utslipp over hele byen og alle andre steder som biler kjører. Så for bymiljøet vil jeg si at det er bedre uansett. Dersom el'en i verste tilfelle er produsert ved kullkraft er det lettere å rense avgassene ved ett kullkraftverk enn ved alle bilene som kjører rundt på olje.

  Svar
 3. Sunniva

  Jeg er helt enig i det med at bymiljøet vil bli bedre, og det er jo en fordel 😉
  Når det gjelder CO2-rensing er jeg litt skeptisk, men det er jo antageligvis lettere å fikse problemet på ett kraftverk enn mange biler. Poenget med dette utsagnet er egentlig ikke at jeg er negativ til el-biler, men at man også må produsere elektrisiteten på en miljøvennlig måte dersom el-bilen skal være miljøvennlig 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *