Hopp til innhold

Min favoritt denne våren

Hei fineste lesere <3
Denne våren er det  pasteller som er den store trenden; og jeg er jo egentlig veldig glad i lys rosa. Samtidig liker jeg å være litt vågal, og må dermed innrømme at knall rosa er min favoritt! Bare se på denne fantastisk fine, rosa,  sikaden <3<3

En annen ting jeg liker er morsomme biologer, og det er få jeg vet om som er morsommere og flinkere enn Kjetil,  som skriver om dette nydelige innsektet i tillegg til alle mulige andre, rare innsekter :DDD

Når vi først er inne på biologi må jeg vise dere hva jeg nesten holdt på å tråkke på på vei inn i fysikkbygningen på Blindern i dag:

Her er "lille" Petter edderkopp ved siden av mobilvesken min; denne dekker en iphone (på langs...)

Så da er det tid for meg å stille et spørsmål: er det normalt for norske edderkopper å bli så store? Er det en biolog der ute som kan hjelpe, kanskje? Kjetil?
Jeg støtte altså på denne forvokste fyren rett utenfor fysikkbygget - kanskje det er STRÅLING som har gjort den så stor??? (Dette er selvsagt en spøk, for de som måtte være i tvil!)

En helt annen favoritt jeg har er kirsebærblomster <3
Som dere kanskje har lagt merke til har det skjedd noen småforandringer her på bloggen i det siste; jeg har delt opp i tre kolonner, slik at alt som har med bloggen å gjøre (kommentarer, arkiv, temaer osv) er på venstre siden, selve bloggen er selvsagt i midten, og alt mulig annet er på høyre side. Dessuten har jeg endelig fått meg header, og dette er bare essensielt når man har en rosablogg (hvis dere ikke tror meg kan jeg vise eksempler), og jeg er ganske fornøyd xD Det eneste jeg er litt i tvil om nå er bakgrunnen - den lysegule rosen - da den nesten ikke syns nå når bloggen er blitt bredere og har en stor header, så jeg vurderer å bytte til en litt dus sak med kirsebærblomster...hva syns dere?
-S

12 kommentarer til “Min favoritt denne våren

 1. Malin

  Trur jeg hadde svimt av dersom jeg hadde møtt den der edderkoppen..... trur det er den største jeg har sett i Norge.... Æsj!

  Svar
 2. Sunniva

  Jeg skvatt til da jeg så den, og måtte liksom kaste mobiletuiet bort til den (var redd den skulle hoppe på meg) - men samtidig ble jeg jo veldig fascinert, da, og måtte passe på at den kom seg trygt inn i buskaset...:P

  Svar
 3. Om meg

  Det ser veldig ut som en stor husedderkopp.

  Tilnærmet alle edderkopper i verden er rovdyr og har dermed et "giftig" bitt, men husedderkoppen er helt harmløs for oss mennesker. Ikke kan den hoppe heller, så du var aldri i akutt livsfare Sunniva.

  Av arter i Norge konkurrerer husedderkoppen med myredderkoppen om å være den største. Hold deg borte fra myr og generelt våte områder i skog, så slipper du å treffe på myras konge. Heller ikke den er farlig.

  I det hele tatt har edderkopper et ufortjent dårlig rykte. Litt som stråling, kanskje? 😉

  Svar
 4. Sunniva

  Edderkoppen er biologiens svar på ioniserende stråling *sukk* <3

  Helt ærlig så trodde jeg ikke den skulle hoppe på meg, men jeg vet at noen edderkopper beveger seg raskt (og nå har jeg jo lest at stor husedderkopp kan bevege seg ca 0.5 m/s), så jeg "fryktet" vel at den skulle pile opp på hånden min (ok, jeg tror ikke egentlig det når jeg nå tenker meg om).

  Godt å høre at jeg ikke var i akutt livsfare, da 😉

  Svar
 5. knatten

  Det er jo samme type som vi hadde i Huset, så du noen av dem?

  Om de ikke kan hoppe så var det hvertfall en av dem som "hoppet" av dørkarmen og ned på avisa da Christian skulle knerte en av dem en gang. Selv han skvatt litt når den kom løpende nedover avisen i retning hånda hans.

  Her er en av de store (men ikke største) vi fant: http://picpaste.com/pics/ltEpURrB.1336837531.jpg (Telefonen ved siden av er 11x5 cm)

  Svar
 6. Lasse Storgaard

  Ja ja det er jo en fin Stor Hudedderkop (Tegenaria atrica). De er jo altid hyggelige at have på besøg - dog klart hyggeligst uden for huset.

  Ja selvom den er harmløs, så skulle man kunne mærke når den bider.

  De er veldig mange af dem rundt Drøbak. Boede i sommeren 2008 i en kælder lejlighed i Drøbak og der var en ny i lejligheden HVER dag man kom hjem fra arbejde.

  Svar
 7. Sunniva

  Jeg syns å huske at de fra Huset hadde mye slankere kropp enn "min" (ser litt sånn ut på bildet også), men det kan vel godt være samme type...
  Uansett kjipt når de er inne i huset - denne var jo tross alt ute 🙂

  Svar
 8. Carina Rose

  Det er ikke en unormalt stor edderkopp nei 🙂 Men det er sjeldent du ser den ute på veien slik. Det er en vanlig husedderkopp, de liker seg i kjellere blandt annet. Selve kroppen (altså uten bena,) kan bli på størrelse med en 5krone. De er awesome, men jeg tror ikke arknafober liker dem.

  Svar
 9. Anonym

  Hei, jeg har en husedderkopp, hunkjønn med kokong tilgjengelig. Noen som ønsker å ha dette i terarie?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *