Hopp til innhold

Kan media vennligst slutte å skremme folk?!

Hei fine <3
Altså, jeg mener ikke at "alt" er media sin skyld, men jeg må si jeg blir irritert over avisforsider som går ut på å skremme folk - slutt med det, vær så snill, liksom!
Forrige uke kunne vi se på forsiden til Klassekampen: "Frakter radioaktivt stoff i rutefly", og min reaksjon er selvsagt noe á la jøss, hva er dette for noe *kjøper avisen og leser saken* dette er jo en ikke-sak. Så der har dere allerede konklusjonen på dette hovedoppslaget: det er en ikke-sak (sammeliknet med alt mulig annet som skjer i verden som Klassekampen kan skrive om).

Statens Strålevern sier det er greit det som gjøres, men la oss ikke høre/stole på dem, liksom

Litt mer detaljert så går dette ut på at små mengder plutonium fraktes (selvsagt forsvarlig innpakket) med vanlige rutefly - du kan altså helt fint ha vært på et fly som har hatt med seg plutonium. Mange vil sikkert da tenke at å, nei, herregud det er jo skikkelig farlig, omg, stråling, atomer, æææææ og til alle de som tenker sånn vil jeg bare forsikre dere om at den stråledosen du får ved å befinne deg i flyet (så lenge det faktisk flyr) garantert er mye høyere enn det du kan få fra denne pakken med plutonium, i tillegg er selvsagt risikoen forbundet med det å faktisk fly en god del større (ja jeg underdriver) enn risikoen ved å ha minimale mengder plutonium på dette flyet.
Og selvsagt er det Bellona og Naturvernforbundet som brukes som sannhetsvitner i denne saken... Hallo?! Er dette den største og tyngste ekspertisen vi har på dette området her i landet? Virkelig...?
Det jeg også syns er "festlig" er at Klassekampen på lederplass kritiserer de andre tabloidavsiene (eksemplifisert med VG) for å ha forsider som er "ikke-saker" og kun skal selge aviser - altså, det var noe med det å se bjelken i sitt eget øye, eller...

Jaja, nå er det helg, og jeg sitter og koser meg alene med en bit supermørk sjokolade og So You Think You Can Dance. Elsker virkelig det programmet, de danserne er bare så syykt gode 😀
-Sunniva

6 kommentarer til “Kan media vennligst slutte å skremme folk?!

 1. Anonym

  Du skriver at dette selvsagt er forsvarlig pakket inn? Betyr det at innpakningen tåler fall fra la oss si tusen meter, evt. en vedvarende flybrann, uten at plutoniumet lekker ut? Hvor mye plutonium skal til for å forårsake lungekreft hos et voksent menneske?

  Svar
 2. Sunniva

  Dersom flyet styrter vil selve flyet ta en stor del av støyten, det blir jo ikke helt det samme som at du tar beholderen og slipper den rett ned fra tusen meter 😉 Beholderen er også laget for å tåle brann.

  Men la oss si at noe av stoffet slipper ut; det er allikevel snakk om små mengder (selvsagt ikke heldig dersom dette skjer, men det er jo faktisk en liten risiko forbundet med absolutt alt man foretar seg...), for at du skal få lungekreft av dette må du puste det inn, og for at dette skal være mulig må plutoniumet være i en sånn form at det faktisk kan pustes inn. Jeg ville nok være mer bekymret for selve flystyrten hvis jeg var deg, og når det gjelder lungekreft vil jeg være mer bekymret for å puste inn radongass (som jo er på en sånn for - gass - at den "lett" kan pustes inn, og i tillegg sender ut alfapartikler) eller røyking 😛

  -Sunniva 🙂

  Svar
 3. Tine

  Dette var en skikkelig bra blogg! Utrolig stilig hvordan du har laget den, og en veldig interessant utdanning du har.

  Innlegget var også helt topp, tenker folk tenker seg om to ganger før de blir livredde for ting media skriver om 😉

  Stå på! 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *