Hopp til innhold

Årets første foredrag: CHECK!

Hei alle <3
Da har jeg vært hos de søte og hyggelige "seniorene" på Aker seniorakademi og foredratt om hvorvidt vi trenger kjernekraft eller ikke. Selv mener jeg jo selvsagt svaret burde være opplagt, men siden det kanskje ikke er like klart for alle, deler jeg selvsagt tanker og noen slides fra foredraget i dag her, da 😉
Første del av foredraget snakket jeg om basicsen for kjernekraft, fra hvordan atomkjernen er sammensatt til hvordan et kjernekraftverk fungerer, så til hva man kan gjøre med avfall, og selvsagt tok jeg for meg de to mest alvorlige kjernekraftulykkene (les mer om Tsjernobyl her og Fukushima her). Så kom vi endelig dit at det var mulig å diskutere kjernekraftens rolle oppe i det hele...

Hvis det er noen tvil så mener jeg da at vi selvsagt trenger kjernekraft, uten at dette liksom betyr at man ikke skal fortsette forskning og utvikling av solkraft - halooo, det mååå jo være mulig å ha litt mer enn én tanke i hodet på én gang, eller...?
Riktignok så trenger vi ikke kjernekraft i Norge, men dersom vi hadde det så ville vi jo frigjort vannkraften vår, da, sånn at vi kun dekket forbrukstoppene på morgenen og kvelden, også kunne vi selge vannkraften til dobbel pris (for prisen er ca dobbelt så høy på morgenen og kvelden) <3<3<3 Men, men, bare en tanke.

Etter foredraget var det tid for spørsmål, og jeg fikk masse 😀 De fleste var positive og følte seg "overbevist" av foredraget mitt, mens noen var uenige, og noen ga meg noen nye ting å sjekke ut og tenke på (som kjernefysiker kan jeg selvsagt ikke "alt" om hverken gass- eller solkraft, liksom 😉 ), men alle var veldig søte og hyggelige og ga meg fine tilbakemeldinger.
Man mååå jo bare elske jobben sin når man får gjøre sånne ting 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *