Hopp til innhold

Ukeslutt (radioblogg)

Da var det plutselig søndag igjen, og en ny uke går mot slutten...
I går var jeg med på Ukeslutt på NRK, og debatterte lekser i skolen, og det var jo en, hmm, interessant opplevelse. Min motdebattant kjørte ganske fort på med hersketeknikker som "haha, ja, jeg skjønner at du ikke har noen erfaring med arbeidslivet, du driver vel bare og studerer" (for the record: jeg fikk min første jobb, på parfymeriet Sense of Beauty på Strømmen Storsenter, da jeg var 14 år, og har jobbet siden - mao har jeg jobbet over halve livet), så jeg skjønte at her kunne jeg ikke bare sitte og vente på ordet, eller la meg avbryte - og plutselig var jeg utrolig takknemlig for at diskusjonene alltid har gått forholdsvis høyt hjemme hos mamma og pappa. Spesielt pappa har jeg virkelig 
diskutert og kranglet mye med, men, som sagt; nå må jeg bare si takk, pappa, for jeg har fått så mye trening i å ikke være redd for å heve stemmen og diskutere høylytt - uten denne årelange "treningen" tror jeg ganske sikkert jeg hadde blitt fullstendig overkjørt i går 🙂
En höydare var jo helt på slutten av debatten, da min motdebattant hintet (?) til at utdannelse bare var tull - for ingen gründere i Norge har høyere utdannelse (mente altså Eddie Eidsvåg). Fascinerende at en diskusjon om lekser i skolen ender med et "utdanning er litemække teit da" :V 
Lurer på om han helst vil ha en advokat som ikke har gjort leksene sine, eller om han vil la seg, eller barna sine, operere av en kirurg som kun er utdannet med livserfaring...det er lov å lure på dette, ikke sant? 😉
Her kan dere høre programmet og debatten, dessverre kan jeg ikke få link direkte til der debatten vår begynner, men det er ca 1/4 ut i sendingen 🙂

I dag har jeg forresten oppdaget et nytt favorittkaffe-sted; JOE & THE JUICE på Skøyen 🙂 Superhyggelig, deilig kaffe, masse deilige juicer (som de presser og lager der), behagelig musikk, kule og søte gutter bak disken, og veldig perfekt og sitte og jobbe litt på PCen!
Kommer garantert tilbake <3

6 kommentarer til “Ukeslutt (radioblogg)

 1. Anonym

  En ganske frustrerende debatt å høre på. Han brukte tidlig et ad hominem argument mot deg, " Du har altså ikke vært mye i arbeidslivet". Tåpelig!

  Han virket stolt over det å si at han hatet skolen og gjorde aldri lekser. Er det virkelig sunne synspunkter å spy ut i offentlighet?

  Uansett, jeg er hjertens enig med deg i denne debatten. Stå på 🙂

  Svar
 2. Anonym

  Etter at jeg flere ganger har prøvd å formulere et innlegg har jeg kommet frem til at din motdebattant argumenterer så absurd at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Dette er noen av de svakeste argumentene mot lekser jeg har hørt.

  Svar
 3. Sunniva

  Takk for gode kommentarer på dette innlegget!
  Jeg gjorde så godt jeg kunne i denne "debatten", men det blir jo altså litt vanskelig når det jeg sier "ikke teller" fordi jeg liksom ikke vet noe om arbeidslivet...

  Jeg ser utfordringer med lekser, men dette ble jo bare tull - jaja 😛

  -S

  Svar
 4. Anonym

  For å sitere din motstander i debatten: " Ingen grundere i Norge har utdannelse". Et kjapt googlesøk på norske grundere motbeviser denne tåpelige påstanden. Han har ikke akkurat gjort mye research på dette. Med andre ord er han enten ignorant eller svært uærlig.

  Svar
 5. Sunniva

  Ja...jeg syns den siste uttalelsen var ekstremt tåpelig på så mange måter. Både fordi det jo ikke er sant, og selv om det hadde vært sant så har ikke dette noe med lekser å gjøre!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *