Hopp til innhold

Sommer i P2

God midtuke fine <3
Da har jeg akkurat vært på Marienlyst for innspilling av morgendagens Sommer i P2, hvor jeg blant annet snakker om mitt lidenskapelige forhold til dans og mitt ikke-lidenskapelige forhold til musikk, om rosa-blogging og akademia, og selvsagt litt kjernefysikk óg...også blir det litt om hva jeg tenker rundt det å nettopp ha flyttet fra Tøyen til Skøyen - øst til vest. (Og jeg sitter og skriver dette på Joe and the Juice som jeg nevner i programmet, og jammen kom det ikke inn en av de som jeg er sikker på at har silikonpupper mens jeg sitter her.)
Ikke superhappy med lyset i studio - som fikk meg til å se ganske håpløs ut, liksom uansett...men når jeg påstår at jeg skal legge ut bilder som jeg ikke er 100% fornøyd med, så får jeg vel nesten bare gjøre det da 😉
Så det er bare å høre på P2 klokken 15:05 i morgen altså:)
Var forresten ikke bare-bare; for det første så snakket jeg selvsagt veldig (alt for :P) fort - det var jo ikke noe sjokk akkurat, men jeg tenkte liksom at jeg skulle snakke omtrent sånn som jeg pleier, da - så vi måtte ta noen runder før jeg klarte å roe såpass ned at det (forhåpentligvis) vil funke. For det andre laget jeg visst smattelyder; sånn når jeg egentlig skulle ta en liten pause, før jeg skulle begynne på et nytt avsnitt, så smattet jeg i det jeg begynte på det neste avsnittet. Så det var bare helt ekstrem konsing fra min side for. å. snakke. sakte. Og for å ikke smatte. Men det funket til slutt da 🙂
Må også dele noen bilder fra den siste ettermiddagen i Paris med Jon, hvor vi spiste brunsj på Breakfast in America (etter nattevakten vår), og deretter ruslet en tur ned til Seinen og opp i Jardin des Plantes. 
Det var så fint, da, liksom, for da var vi helt inni vår gode, gamle samarbeidstone, og snakket fag og tøyset - og så kom Jon opp med "tittel" til doktorgradsavhandlingen min:

USED URANIUM-233; USEFUL RESOURCE, OR RADIOACTIVE PILE OF CRAP ?

Man kan vel kanskje ikke bruke uttrykket "radioactive pile of crap" i en avhandling, men den setningen sier egentlig alt om prosjektet mitt, da...:)

11 kommentarer til “Sommer i P2

 1. Kjell Wibe

  Takk, Sunniva, for en hyggelig time på Sommer i P2, som jeg endelig fikk hørt på podcast. Forfriskende og ærlig, og vi lyttere er blitt litt bedre kjent med deg. Mye fin musikk også, og jeg deler din begeistring for Tsjaikovsky. Synd at du ikke blir å se i en ballett på operascenen?! Har stor sans for din opplysningsvirksomhet om kjernekraft - fortsett med det, og lykke til med doktorgraden!

  Svar
 2. Sunniva

  Tusen takk for gode ord!
  Ballett-toget er nok gått for min del nå, men jeg har mange viktige erfaringer med meg i bagasjen fra dansetide, da 🙂

  Svar
 3. Øyvind Roth

  Hei Sunniva!

  Setter veldig pris på din vanliggjøring av matte og fysikk og sånt!

  Jeg har lest et par kronikker (eller hva det nå var) av deg i avisen (eller hva det nå var). Jeg er temmelig tvangsnevrotisk på innholdet i avisartikler som omhandler realfag. Jeg nileser etter feil og unøyaktigheter og bevis på manglende forståelse og dumhet og manglende intelligens hos forfattere (les: journalister) av slike artikler. Hvorpå jeg i 99% av tilfellene dessverre (?) ender opp med en følelsesmessig godfølelse bestående av skadefro over dumme journalister, men også en intellektuell depresjon over realfagets skjebne. Du tilhører den ene resterende prosenten (100% - 99% = 1%) Det var så deilig! Jeg ble også kvitt min bekymring over at jeg bare var ute etter skadefryd over dumme journalister. Slik viste det seg heldigvis ikke å være, jeg satt faktisk igjen med en humrende anerkjennende godfølelse, med fornyet håp om at det er håp for plebsen med sånne som deg.

  Hørte på deg på P2 i dag: Men: Du glemte den funneste av funfact’en:
  Jordvarme er også kjernekraft.

  God sommer!

  Svar
 4. Sunniva

  Eh, jo, selvsagt tålte jeg den! Men jeg driver på med litt andre ting her enn å bare svare på kommentarer, vet du 😉

  Det er helt opp til hver og en hva de vil tro på når det gjelder meg - men man kan jo spørre seg hva "rosa" i rosablogging egentlig betyr - det er vel noe blant annet noe med det å skrive om personlige temaer - noe jeg gjør. Og jeg er faktisk veldig glad i fargen rosa (uten at det vel egentlig har noe med rosablogging å gjøre)...
  Jeg er så ærlig som jeg føler meg komfortabel med 🙂

  Svar
 5. Sunniva

  Tusen takk for veldig hyggelig kommentar!
  Ja, det er også en bra funfact - men ble jo bare et begrenset utvalg på den tiden jeg hadde til rådighet, vet du 😉

  God sommer til deg óg <3

  Svar
 6. Elisabeth

  Hei Sunniva!

  Jeg hørte om deg for første gang i går - og det var spennende! Realfagene trenger noen som deg - en kvinne som ikke bruker vanskelig begreper i fysikk men likevel holder det "hard-core" (les: du gjør det ikke for enkelt heller).

  Hilsen universitetslektor (på UMB) Elisabeth som snart skal ut i PhD-verden (naturfagsdidakk - hvordan lære bort naturfag utendørs).

  PS: Jeg tror du hadde blitt en god lærer! Uansett, du gjør en viktig jobb innenfor formidling av kjernefysikk.

  Svar
 7. Cathrine

  Hei! Har brukt podcastene til Sommer i P2 som "noe attåt" kaffen de siste dagene. Litt for å lure meg selv til å tro at HVERDAGEN etter sommerferie ikke er så verst og mye for å bli inspirert til å ta dagen fatt! I dag klikket jeg meg inn på ditt bidrag - og må bare sende en hilsen og si at jeg fikk en gøyal start på dagen! Jeg er verken rosa eller særlig fysikk-interessert. Men etter å ha hørt radiosendinga di er det jo heller egentlig ikke det det handler om... Jeg synes kombinasjonen av de to blir noe helt annet! Og noe annet - det liker jeg! =) Så takk for "praten" - og lykke til med doktorgraden!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *