Hopp til innhold

Ikke helt god dag…med noen lyspunkter

Æsj, for en dag i går; store deler av dagen ble ødelagt pga et idiotisk migreneanfall sånn ca midt på dagen :/
Det ble faktisk heldigvis aldri skikkelig vondt, men jeg fikk flere typer synsforstyrrelser, og mistet helt følelsen i venstre hånd en god stund (så da kunne jeg jo ikke engang gjøre praktiske ting som å rydde ferdig på den gamle kontorplassen min - og å sitte foran PCen var selvsagt fullstendig utelukket)...samtidig gikk jeg jo hele tiden bare og ventet på at smertene skulle komme. Så dagen i dag starter da med at jeg ligger langt bak skjema - slipper heldigvis å tenke at jeg skal gjøre noe annet enn å jobbe i kveld når Alexandra har lagt seg, da 😛
Hele dagen var allikevel ikke bare dum, og noen lyspunkter var det: jeg fikk blant annet hatt kaffe-daten med Torgunn, slik jeg hadde planer om, siden anfallet startet sånn ca mens jeg satt med henne (klarte nesten ikke å finne henne siden jeg plutselig bare så på det høyre øyet), og på kvelden, da Alexandra var ferdig med å pusse tennene før leggetid, klatret hun plutselig opp på meg og begynte å kose - da føltes dagen plutselig mye bedre! (På bildet øverst til venstre kysser hun meg på øyet 😛 <3)

Så til en ting jeg har lurt på lenge nå: 
Burde jeg ha spørsmålsrunde her på bloggen? 
Tenker liksom hvis jeg skal være en sånn skikkelig rosablogger så må jeg jo nesten det; er bare redd for å ikke få noe særlig respons, og da blir det jo på en måte litt teit...så rop ut hvis du syns jeg skal ha spørrerunde og svare på spørsmål om alt mellom himmel og jord 😉

10 kommentarer til “Ikke helt god dag…med noen lyspunkter

 1. Sunniva

  Jeg tror nok det må bli en spørmsålsrunde - skal bare se om jeg får litt flere ja-svar først, og så blir det et eget innlegg hvor jeg ber folk stille spørsmål 🙂
  Din entusiasme er dog notert 😉

  Svar
 2. Androidicon

  Hvis synet forsvinner midlertidig, pleier det å bety at du er seriøst overarbeidet... men jeg vil også gjerne vite hvordan det går med bokprosjektet 🙂

  Svar
 3. Thor Ium

  Hva pleier du å jobbe med etter at Alexandra har lagt seg? Blir det mest lesing eller gjennomfører du også praktiske eksperimenter/forsøk?
  Husk vernebriller!Også hjemme i tilfelle!

  Svar
 4. Sunniva

  Tar i mot spørsmål om alt mellom himmel og jord; men helst vil jeg ha spørsmål som det går an å svare forholdsvis kort på - altså ikke av typen "kan du skrive litt om thorium?", og heller av typen "bor Alexandra bare hos deg, eller deler du med pappaen hennes?" 😉

  Svar
 5. Mia

  Så utrolig søte bilder av deg og Alexandra. Dette blir kanskje et litt for langt spørsmål, men jeg lurer på hvorfor du bestemte deg for å studere fysikk? Hva var det som "fenget" deg med faget? Og så lurer jeg veldig på hva du vil jobbe med etter du er ferdig med doktorgraden! Gleder meg også til å høre om bokprosjektet ditt=)

  Svar
 6. Veronica

  Uffda, migrene som fører til synsforstyrrelse og lite følelse i venstre hånd hørtes skummelt ut :S !!
  Men ta gjerne en spørsmålsrunde 🙂 !
  Mitt spørsmål er: Du som har kommet så langt i utdannelsen, hva er ditt beste tips til studie/leseteknikk? Eller hva gjorde/gjør du på dager hvor konsentrasjonen og motivasjonen er forduftet?
  Er selv student, og sliter med å finne gode studievaner 😛

  Svar
 7. Irene Brox

  Hei Veronica,

  Jeg er også doktorgradsstudent på UiO og noen tips til studieteknikk:

  1)
  Fjern deg fra alle distraksjoner.

  Finn et sted du bare bruker til studier, f.eks. biblioteket, og hold deg unna internett og mobil hver gang du er på denne plassen. Hvis du ikke har et sånt sted kan du innføre distraksjonsfrie tider (f.eks. før kl 16).

  2)
  Lær deg den teknologien du trenger til å jobbe mest effektivt.

  Hvis du bruker programvare med lisens, finn ut hvordan du får tilgang til denne programvaren fra hjemmemaskin etc. Det er maks irriterende å sitte hjemme rett før en deadline og oppdage at du burde ha fikset en figur el.l. og ikke ha tilgang til den programvaren du bruker til å lage figuren.

  I så fall kan Remote desktop være redningen (http://termvakt.uio.no/Remote_Desktop_Connection).
  Remote desktop gir også muligheten til å få tilgang til filene du har på universitetet sitt nettverk. Hvis du alltid jobber på nettverket slipper du å ha dobbelt opp med filer (og full forvirring).

  Husk også: store jenter gråter ikke. De tar backup.

  På matematisk-naturvitenskapelig fakultet på UiO er mange det smarte tips og tricks på Termvakt-wikien: http://termvakt.wiki.ifi.uio.no

  3)
  Flash cards-apper gjør det lettere å huske faguttrykk.

  Har faget ditt mange begreper og faguttrykk?
  Anki er et digitalt innlæringsverktøy der du repeterer begreper ved å gjennom noen stikkord (flash cards) hver dag. Lag dine egne kortstokker av pensum (f.eks. etter hver forelesning). Da husker du stoffet bedre.
  Anki-nedlasting her: http://ankisrs.net/anki2.html

  4)
  Forbered deg til timene og gjør oppgaver.

  Bare _du_ kan lære deg faget - foreleseren kan bare hjelpe til. Det krever at du gjør en innsats. Les stoffet før forelesning, da husker du det mye bedre etter forelesning. Gjør oppgavene, og gå gjennom dem etterpå.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *