Hopp til innhold

En 29 år gammel rosabloggende kjernefysikers kjærlighetserklæring til faget (foredrag)

God helg skjønne uranpellets <3<3<3

Da er denne uken plutselig "over" og - dvs den er jo ikke over, for det er to dager til, men arbeidsuken er nå over for de aller fleste 😉
I dag har jeg da holdt foredrag på Oslo Bokfestival, og det var veldig stas å få 20 minutter til å bare fortelle noen av mine favoritthistorier fra dette mikrokosmos som er arbeidsplassen min. Også var litt skremmende, og spennende, å bli introdusert som debutant ("Sunniva Rose skriver nå sin første bok..." *iiiiik!*). Tror resten av helgen skal brukes til skriving, gitt; kapitteloversikten må bli skikkelig ferdig (foredraget i dag hjalp forsåvidt, for det var på en måte en 20-minutters variant av boken), dessuten er jeg endelig i gang med en ny kronikk til Aftenposten - inspirert av Facebook-greier 😛
Foredragsoutfiten i dag ble sort, kort skjørt, og oransje topp - farger er gøy <3 I ørene ble det ugler, som jeg kjøpte i Praha i går.

Har bare lyst til å dele foredraget jeg holdt i dag med dere; dette var et nytt foredrag - altså at jeg hadde ganske ny vinkling på det, og snakket mer generelt om hva kjernefysikk er, og hvorfor jeg syns det er fryktelig spennende å holde på med det...

Syns det er så kult at ideen om atomet "bare" er en filosofisk idé - noe et barn på en måte kunne ha kommet fram til

Atomkjernen er så syyykt liten; hvis den var på størrelse med et sandkorn, så ville selve atomet være på størrelse med et cruise-skip...!

Spalter du alle atomkjernene i 1.053 gram uran-235 får du nok energi for en gjennomsnittlig norsk families el-forbruk i ett år; hvis du skulle få samme mengde energi ved å brenne kulle trenger du 4 tonn...

Media ass

De store spørsmålene...<3 SCIENCE <3

3 kommentarer til “En 29 år gammel rosabloggende kjernefysikers kjærlighetserklæring til faget (foredrag)

 1. Øyvind

  Når er det du jobber med doktorgraden din egentlig? Det virker som du enten sitter på cafè eller er ute på reise, for å slenge innom med et foredrag. Avhandlingen din kan vel ikke bare være referanser til pop_vit foredrag, så kanskje vi kan få vite hva du egentlig driver med av eksperimentelt arbeid?

  Svar
 2. Sunniva

  Jeg gjør datasimuleringer på thoriumbasert brensel blandet med høyanriket uran i EPR-reaktoren, og så analyserer jeg data fra et eksperiment på uran-233 som forhåpentligvis vil gi informasjon om produksjon og destruksjon av uran-232.
  Når jeg er ute og reiser så er jo dette også ifbm (ofte); for å delta på konferanser eller eksperimenter.

  Avhandlingen kommer nok antageligvis ikke til å inneholde en eneste referanse til pop-vit-foredrag.

  <3<3<3

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *