Hopp til innhold

Årskavalkade del 2

God kveld cupcakes <3
Her kommer del 2 av 3 av 2013-årskavalkaden - håper dere liker den!mai:

Mai følte jeg at jeg måtte vise frem "nerdesamlingen" min av bøker, da det slo meg at de bøkene jeg hadde liggende i liksom "urgent"-haugen min vel sa noe om mine interesser (sånn er  det vel alltid, men jeg vet ikke hvor mange det er som har den freshe kombinasjonene Bolig pluss, en "fashionbok" og diverse bøker om kjernekraft, stråling og elproduksjon liggende på stuebordet)

Jeg holdt foredrag ifbm lansering av den nye Rom Stoff Tid-læreboken, for Cappelen Damm, og jeg syns det var litt morsomt siden jeg selv hadde disse RST-bøkene da jeg hadde fysikk for første gang i 2. klasse på Fagerborg. Foredraget ble filmet, og kan sees her 🙂

Så holdt jeg foredrag om thorium for: "Mythbusters: can thorium provide safe nuclear power?" 

17, mai kom og ble feiret hos mamma og pappa, sammen med lillesøster/tante Carina, søte Andrea og fine Arian (han ser riktignok ikke superhappy ut på dette bildet, men han er allikevel veldig fin <3). 
Selv funderte jeg bittelitt på dette med at symmetri er det som gjør at man syns noen ser pene ut, og tenkte at jeg jobbet jo sånn sett veldig i mot at noen skulle synes at jeg var vakker på denne dagen; med asymmetrisk hår (på to måter) og asymmetrisk kjole - i tillegg til de tingene jeg ikke kan gjøre noe med, som asymmetriske øyenbryn :/

Så kom den gledelige beskjeden om at det ganske så sikkert skal bli protonterapi i Norge (altså at man bestråler kreftsvulster med protoner istedetfor gamma/røntgen-stråling - noe som kan være svæææært fordelaktig på enkelte krefttyper). Det neste spørsmålet som da dukker opp er selvsagt hvor i landet et slikt senter skal ligge (eller, altså, er det et spørsmål - det kan vel ikke være noe annet enn Oslo, kan det vel?!? 😉 )


Jeg hadde et lite "foredragsmaraton": den samme uken som vi arrangerte konferanse i Oslo skulle jeg også holde to foredrag, der det ene var på Greveskogen VGS i Tønsberg (det andre var for Sparebankstiftelsen her i Oslo). To foredrag to dager på rad er jo ikke egentlig all verden, men det føltes litt voldsomt siden jeg egentlig skulle jobbe med dataanalyse for å presentere på konferansen vår, samtidig som jeg helst skulle være med på mest mulig av konferansen, og dermed dro rett fra konferansen, ned i sentrum, holdt foredrag, var med og spiste middag (også ble det litt senere enn det skulle ha blitt - det er gjerne sånn :P), tiiidlig opp dagen etter for å være fremme i Tønsberg til klokken 9, og så foredrag der, før det var toget tilbake til Oslo og konferansen igjen 😉 


Også rakk jeg aldri å komme langt nok til at jeg følte det var riktig at jeg skulle bruke av tilhørernes tid og presentere noe på konferansen - det var et nederlag, og jeg var naturlig nok ikke spesielt happy med dét :/


juni:

I juni jobbet jeg videre med artikkelen (ja, fremdeles). Den er forsåvidt fremdeles ikke ferdig - det som mangler nå er at jeg får resultater å putte inn, men bortsett fra det så er veldig mye av jobben med den artikkelen gjort (ja, en litt uortodoks måte å jobbe på :P)...


Jeg var i Trondheim for å "moderere" Hans Blix, ifbm med studentkonferansen International Student Energy Summit - veldig spennende, og litt skummelt, men tror jeg klarte meg bra 🙂

Så holdt jeg foredrag for "skeptikere på puben" - tror jeg sto og pratet i ca to timer...(selvsagt antrukket i rosa kjole)


I juni var det også klart for sommerfest med Science Addiction, og jeg og Jo fikk verdens beste gave <3 (jeg syns i alle fall det var verdens beste gave, men jeg har ikke sjekket helt sikkert med Jo om han også syns det - glade ble vi i alle fall, og de kom godt med ila kvelden 😉 )


juli:

I juli sto jeg "på barrikadene mot atom-myter" i intervju med Institutt For Energiteknikk sitt internmagasin Energien. Elsker <3 den fantastiske rammen som journalisten hadde laget til meg! Denne fikk jeg beholde, men dessverre har jeg ikke funnet et egnet sted til den ennå, så inntil videre ligger den trygt plassert på et hemmelig sted.

Endelig kunne jeg fortelle at jeg skulle holde foredrag på TEDxOslo-konferansen - noe jeg virkelig syns var så utrolig stas, så det var veldig vanskelig å holde inne i nesten to måneder 😛 Omtrent samtidig kjente jeg veldig på det at livet er en berg og dalbane - det var nok først i juli at jeg kunne senke skuldrene såpass at jeg også kunne begynne å kjenne på de ikke så gode følelsene...
Så var jeg en liten tur innom Morgenbladet, som skrev om boken jeg har fått stipend for å skrive, og som jeg snart skal komme skikkelig i gang med (alt for mange baller i luften 😛 )


Det å dra til Paris for å delta på eksperiment kunne nok ikke ha kommet på et bedre tidspunkt - og da jeg kom hjem igjen etter en uke så ting veldig annerledes ut, og det var på en god måte  🙂 (Hele turen ville uansett ha vært verdt det, bare fordi jeg fikk meg Supergirl-T-skjorte :P)


I slutten av måneden gikk jeg virkelig utenfor komfortsonen og var med på Sommer i P2! Veldig spennende, gøy, utfordrende, og litt skummelt 😉 


august:

I august tok jeg med meg Alexandra og dro ned på hytta på Hvaler, og endte plutselig opp med å være en slags postergirl for abort - det er i alle fall slik det ved første øyekast så ut. Min "story" står jo der; nettopp at jeg ikke  tok abort, men men 😛 Jeg elsker i alle fall bildet <3


Så var plutselig ferien over, det var semesterstart på Universitetet, og jeg innså at jeg hadde 10-årsjubileum på Blindern. Innså også at jeg ikke har forandret meg nevneverdig mye på de 10 årene som har gått 😉 (lyserosa genser første dag på Blindern i 2003, lyserosa genser i 2013 - bare litt mindre berte nå enn da; og det sier nok mer om hvordan det var for 10 år siden, enn hva det sier om ståa nå 😉 )


Ifbm semesterstart holdt jeg foredrag for de nye fysikkstudentene (ja de som ikke kan huske OL i 94, siden mange av dem ble unnfanget i seiersrusen til OL 94...da jeg innså det følte jeg meg plutselig litt gammel - men bare litt).


Siden det var semesterstart, og masse nye (og gamle) studenter på campus igjen, skrev jeg om mine favoritter på Blindern (stakkars Realfagsbiblioteket som var skuffet over å ikke få være med...men det var en jo egentlig en repost fra året i forveien, og da eksisterte ikke Realfagsbiblioteket helt i min bevissthet ennå - nå er saken helt annerledes...;) ) 
Vi hadde Abels Tårn Ølteltet Spesial 😀

Endelig var dagen kommet for Grys disputas, og hun kunne omsider kalle seg doktor :D:D:D


Høsten nærmet seg jo egentlig med stormskritt, så jeg skrev om mine tre høstfavoritter på nuklidekartet - en av de, var strontium-90 <3<3<3


Helt i slutten av måneden satte jeg meg på toget til Halden, for å delta på IFEs sommerskole der. Det var en lærerik opplevelse, og jeg fikk kjenne på at sommeren fremdeles ikke hadde sluppet helt taket - og jeg skrev litt om det "glamorøse" forskerlivet 😛


1 kommentar til “Årskavalkade del 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *