Hopp til innhold

LICORNE – je vais à Paris!

Hei hei alle fine, håper dere har en fantastisk og strålende dag!
Dagen har så langt vært veldig bra for meg; sov til syv, leverte Alexandra i barnehagen litt før ni, og dro rett og trente. Etter 45 minutter på ELIXIA (dessverre ikke tid til mer :/ ) dro jeg og hamstret til nattens innsats i forskningens tjeneste; jeg står nemlig på farten til Paris nå, der jeg skal delta på LICORNE-eksperiment (flyturen sørger selvsagt for at dagen min i alle fall blir strålende - kanskje jeg burde finne ut av nøyaktig hvilken ekstra stråledose jeg  får hver gang jeg flyr, og sammenlikne den med den "enorme" dosen jeg som nordmann har fått, og vil fortsette å få som følge av Tsjernobyl..?) 

LICORNE er et akronym jeg i skrivende stund ikke husker hva står for ( *flau* ), så det må jeg bare komme tilbake til - men det er i alle fall et festlig, fransk akronym, og det betyr enhjørning på norsk (vi elsker å lage akronymer i forskningsverdenen, og ofte lager vi jentenavn på detektorene våre; feks heter partikkeldetektoren vår her i Oslo SiRi, som rett og slett er kort for "Silicon Ring" - siden det er en slags ring, og den er laget av silisium 😉 )

Uansett,  jeg lander rett før åtte, og da bærer det rett på labben og nattevakt (kjør hardt :p ), så derfor har jeg forberedt meg med sjokolade, kakao, koffein, rett i koppen-suppe, og ikke minst pledd (var så kaldt å ha nattevakt da jeg var der i sommer, så denne gangen tar jeg ingen sjanser!).Vi skal studere fisjon av uran-238, så det er bare supersuperspennende xD

Be a unicorn! Vi snakkes ♥

1 kommentar til “LICORNE – je vais à Paris!

  1. Jelrik

    Kooooos deg masse i Paris. Litt misunnelig nå. Elsker den byen. Licorne er som du sa enhjørning på Fransk men så har jeg googlet litt. Når det gjelder LICORNE-anlegget ved IPN Orsay som jeg regner med du skal til står dette for Lithium Inverse Cinematiques Orsay NEutron source). Når det gjelder spørsmål nummer 2: Hvor mye stråling får du i deg på turen så gikk jeg til denne kalkulatoren:http://www.airlinepilotcentral.com/home/radiation_profile og la inn at du skulle fra Oslo til Paris i januar på en marsjhøyde på 35000 ft i ca 90 minutter med en stigning på ca 30 min og landing i ca 30 min. Turen din gir deg så en effektiv dose på 9,97 microsievert eller 0,00997 mSiv. Svaret på hvor mye du får fra Tsjernobyl kan jeg ikke svare på men noe må du jo ha gleden av å beregne selv da 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *