Hopp til innhold

Spennende i Kina…

På fredag var jeg jo som nevnt med i Abels Tårn igjen - var faktisk "spesialbestilt" av en kjemiklasse som var på besøk på Blindern og bla. innom sendingen med Abels Tårn (den spilles jo inn på Realfagsbiblioteket her på Blindern, og det er gratis vafler og kaffe og generelt god stemning, så det kan absolutt anbefales å ta en tur innom 🙂 ). De hadde ønske om at jeg skulle komme og si noe om hva som skjer med thorium-forskningen. Utrolig kos å være ønsket på denne måten, da, det setter jeg virkelig stor pris på, også var det jo litt ekstra moro at det faktisk var en nyhet nettopp på thorium-forskning rett før fredagens sending:
The South China Morning Post meldte nemlig tirsdag forrige uke om de nye planene om kjernekraft og thorium i Kina - nemlig at de i løpet av 10 år skal bygge en saltsmeltereaktor, som jo bare er ganske utrolig kult! Kineserne hadde i utgangspunktet et mål om gjøre dette ila. de neste 25 årene, men siden det er så masse forurensning i landet (smog) så har de flyttet fristen frem 15 år, altså. Morsomt å se at de liksom har beveget seg fra at kjernekraft var noe de trengte fordi de trengte mer energi, til at nå er det fordi kull forurenser så sykt mye 🙂

HER er fredagens sending, som kan høres på nettradio fram til den 17. september 2014 🙂

------------------------------

Det er forresten en superspennende uke denne uken: I morgen skal jeg til Trondheim og snakke på Girl Geek Dinner der - sammen med Anita Krohn Traaseth, på onsdag er det kunngjøring av vinneren årets Abelspris - som faktisk er matematikkens svar på Nobelprisen (feiring klokken 12 på Realfagsbiblioteket 😉 ), og til fredag, den 28. mars, altså, er det Three Mile Island-jubileum - det som regnes som historiens tredje verste kjernekraftulykke, som jeg så langt har snakket veldig lite om...men på fredag tenkte jeg å si litt. Mye som skjer - og gøy er det <3

2 kommentarer til “Spennende i Kina…

 1. KEE

  Ikke om thorium, men eksplosivt nok: En del av nedrustningen av stormaktenes helvetesmaskiner har jo vært å bruke høyanriket uran (og plutonium?) fra disse forferdelige våpnene og blande det opp for å bruke i dagens kjernekraftverk. Tror du det blir en slutt på dette nå som Putin har lansert kald krig 2? Og hvordan i alle dager får man til å lage vanlig reaktorbrensel av dette råmaterialet?

  Svar
 2. Sunniva

  Hei, og takk for veldig godt spørsmål 🙂
  Svaret egner seg som et eget innlegg, så jeg lover at du skal få svar på dette (som innlegg på bloggen) i løpet av neste uke 😉

  God helg <3
  S

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *