Hopp til innhold

Ukens anbefaling: PhD Comics

Ok, denne ukens anbefaling er (som vanlig litt sen :P) tegneserien PhD Comics, som er laget av Jorge Cham. Serien handler definitivt om forskerliv, eller da spesielt om livet som doktorgradsstipendiat, og om prokastinering. Jeg har egentlig ganske nylig oppdaget serien, og det jeg har sett så langt (den har holdt på siden 1997, så jeg har ikke lest alt, nei) tar livet i akademia VELDIG på kornet. Jorge har en doktorgrad i robotikk fra Stanford, så han vet jo hva han snakker om, da...;)

"Piled Higher and Deeper" (PhD) is the comic strip about life (or the lack thereof) in academia.

Mission: The Power of Procrastination

Noen av mine favoritter:

--------------------------------------------------------------

Jorge (Cham, som altså lager PhD Comics) var jo holdt foredrag på Realfagsbiblioteket i går, ifbm PhDDay, og det var kjempemoro å høre (også var det gøy å gå ut med ham etterpå - veldig hyggelig fyr). Det var egentlig en veldig bra dag generelt i går; det var bra oppmøte, både på formiddagen på den "seriøse" delen av programmet, og på kvelden med Jorge og PhD Comics, og det var mange gode foredrag, og masse fine postere fra de fine doktorgradsstipendiatene på MatNat på UiO <3
Ganske fornøyd med foredraget jeg holdt - om å være synlig på godt og vondt - og jeg fortalte bla om selvplagieringssaken. Syns det gikk greit, men merket jeg ble veldig varm på slutten - ikke sikker på om det var fordi det var så fryktelig varmt på scenen, eller om det rett og slett var stress (kanskje litt av begge deler...).

2 kommentarer til “Ukens anbefaling: PhD Comics

  1. Anonym

    Jeg oppdaget den tegneserien for 2-3 uker siden. Og har prokrastinert litt for mye med den i det siste. Har kommet til midten av 2008.

    Svar
  2. Sunniva

    Hehe, den tar ting veldig på kornet...ble litt glad da jeg så den ene stripen jeg viser over her, om forskjellen på hvor lang tid "gjennsomsnittlig professor" bruker på å skrive en mail kontra "gjennomsnittlig stipendiat" - jeg trodde det bare var jeg som syns det var vanskelig å skrive korrekte mail 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *