Hopp til innhold

Neutrons, neutrons everywhere…

I've earlier stated that the neutron is my favourite particle, but right now I'm starting to hate it 😛 I've spent more or less all of yesterday and all of today thinking on how to subtract the right amount of neutrons from my plots, and right now, I can feel my pulse going up just by thinking about it... The stupid thing about the neutrons is that in our type of detectors, the signal that the neutrons and the gammas make is the same. Therefore we need to take away some part of the counts, but it's a little bit hard to know how much :/ (I have an idea, but it's also hard to know if it's good enough - what will the referees say, or the other scientists listening to my talk on Wednesday?)
this is supposed to be a plot of (only) the gammas, but in reality, some of this is neutrons...

5 kommentarer til “Neutrons, neutrons everywhere…

 1. Anonym

  ENKELT!!!!Som du burde vite er ingen av lesningene direkte fra nøytronerer. Måten å løse dette på er i samme miljø å fjærne nøytronstrålingen ett øyeblikk for å "lese bakrunnsstålingen, for senere å trekke dette fra måingen som inkluderer nøytronstråling. Capice?

  Svar
 2. Anonym

  Ja også finnes det egentlig ingen måte å direkte måle nøytronstråling på for tiden, det må du bare akseptere... lol

  Svar
 3. Sunniva

  Hei! Jeg må ærlig si jeg ikke skjønner helt hva du mener... Det er ikke mulig å fjerne nøytronene her, så i dette tilfellet må man gjøre en beregning på hvor stor andel av våre tellinger som er nøytroner, og så trekke fra dette. Denne metoden er ikke optimal, men det er antagelivis det beste vi kan få til med det utgangspunktet vi har 🙂

  Svar
 4. Sunniva

  Ehm, igjen: hva mener du?
  Utfordringen her er å analysere et datasett som allerede fins.
  Vi har dessuten ikke disse detektroene, så skjønner ikke helt hvorfor du snakker som om dette er noe vi har på vår lab...:/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *