Hopp til innhold

Busy day

 

Herlighet for en dag! Jeg satte meg nettopp ned her hjemme, for denne dagen har gått i ett, og vært litt overe middels krevende. Det begynte med at jeg ble hentet her hjemme i taxi klokken 06:45, så bar det ned til TV2 og God morgen Norge, der jeg var sammen med kunnskapsministeren og snakket om "Jenter og teknologi" og hvorfor det er så mye færre jenter som studerer realfag/teknologi. Fra TV2 var det inn i en ny taxi, og opp til Bristol, der jeg holdt et foredrab på Barne- og likestillingsdepartementets likestillingskonferanse. Her var jeg ferdig ca 09:45, og så var det inn i enda en taxi, og opp til Majorstuen og Chateu Neuf, der dagens stor-arrangement skulle være - altså "Jenter og teknologi" for både Universitetet i Oslo og Høyskolen i Oslo og Akershus. Og jeg ledet hele greia. Klokken 15 var vi ferdige, og jeg var virkelig helt ferdig da. Ikke at 15 er veldig sent på dagen, men akkurat i dag var det definitivt på tide å bevege seg hjemover da. Spesielt passet det godt å sette nesen mot Bjølsen på dette tidspunktet siden lille, store, fine Alexandra ble 7 år i dag ♥ Jeg var veldig heldig og fikk med meg en haug med heliumballonger, og blomster etter konferansen i dag, så det var ekstra tas å komme inn på skolen og finne Alexandra - alle syns det var så stas med ballongene. Da vi endelig kom hjem var det åpning av gaver, et hyggelig besøk av tante/lillesøster Carina og niese/kusine Andrea, og brownies-baking (eller, jeg vt ikke helt om det kalles baking å smelle sammen en sånn brownies-pose?), og så har det vært rydding og ordning og legging frem til nå.

Så nå er jeg sliten, har litt vondt i hodet, trøtt, fornøyd, og veldig stolt! Det eneste som gjenstår nå i kveld er å hoppe i dusjen, og så skal jeg krype opp i sengen og se en episode av Call the Midwife (min favorittserie akkurat nå!), og så er det natten - sove nå skal bli meget godt!

HER kan du lese mer om dagens arrangement på Chateu Neuf, og litt om hvorfor dette jentefokuset er viktig. En ting jeg pleier å si når jeg snakker om hvorfor "Jenter og teknologi" er et bra tiltak svarer jeg dette:

Hvis vi er enig i at intelligens og kreativtet er jevnt fordelt i befolkningen, så er det vel litt dumt å bare rekruttere fra den ene halvparten...?


Jeg lar rett og slett dette nyelige bildet fra God morgen Norge illustrere dagen - håper jeg ikke generelt så såpass lidende ut 😉

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *