Hopp til innhold

Bursdagsdate vs plutonium

I går hadde Anders bursdag, og ble hele 31 år - eller som han sa det selv nå har jeg mange enere i binærrepresentasjonen av alderen min (han er hakket mer nerdete enn meg). Jeg skulle egentlig være på kveldsvakt på syklotronen, på det som kanskje blir mitt aller siste eksperiment :/ Nei, jeg innrømmer lett at jeg ikke var aller best på planlegging da jeg med liv og lyst satte meg opp på kveldsvakt akkurat da - beklager, Kjære, jeg har ikke fått en sånn automatisk respons på datoen 19. april ennå ♥

Hell og uhell og alt det der gjorde at det ikke ble noen kveldsvakt i går allikevel: Targetet (altså det veldig fine, norske ordet for target 😛 ) ble skadet, og eksperimentet måtte stenge ned. Det blir ikke noe mer plutonium-eksperiment denne gangen 🙁 Heldigvis så har de fire dagene med datainnsamling før det måtte stenges ned gitt så bra med statistikk at vi har mer enn nok for den første delen av eksperimentet - det er altså ikke en total failure. Men vi får ikke gjennomført del to av eksperimentet; der plutoniumet skulle bombarderes med en stråle av helium-tre-kjerner. Det betyr at det blir ingen analyse der vi får sjekket om de siste resultatene fra doktorgradsarbeidet mitt lar seg reprodusere - ja, dere vet, reprodusering er sånt forskere bryr seg om...

Det som ér bra: Kveldsvakt er ikke favorittingen min å gjøre, såpass må det være greit å innrømme (?), men enda bedre; siden jeg ikke trengte å være på Blindern i går kveld kunne jeg dra hjem og feire Anders i stedetfor. Han var jo borte de to siste dagene, så det var ekstra hyggelig da han kom hjem, og bare sitte krøllet opp i sengen (det er liksom loungen vår) og drikke bobler og åpne presang (kun én denne gangen, med tanke på min litt usikre inntektssituasjon fremover 😛 ), og etter det dro vi på Xeast i Nydalen. Vi har ikke vært der før, men det levde virkelig opp til forventningene: Vi satt ved vinduet og tittet ned på Akerselven som fosser ganske voldsomt forbi nå om dagen - at alt det vannet kommer fra snø...jeg skjønner det liksom ikke, at det kan være så utrolig mye vann i skogen. Vi delte en porsjon med wokede, syrlige og sterke edamame-bønner (de beste jeg har smakt) til forrett, og så ble det crispy duck på Anders og en thai-marinert kyllingfilet til meg (husker ikke hva den het, men den var veldig god), med ekstra grønnsaker. Og selvsagt en flaske til med bobler.

Det ble strengt tatt en bedre kveld (faktisk perfekt) enn det ville ha vært på labben på Blindern 😉 Ikke fordi det ikke er veldig koselig å være på vakt med deg, altså, Gry! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *